Röplabda

2024.03.18. 11:23

Háromszettes vereség a fővárosban

Elvesztette a párharc első mérkőzését a Szent Benedek Röplabda Akadémia az UTE ellen a női Extraliga alsóházában. Varga Tomas tanítványai sokat hibáztak, amit a hazaiak ki is használtak.

Balogh Dávid

UTE–SZBRA 3:0 (16, 14, 18)

Budapest, 130 néző. V.: Horváth, Selega.

UTE: Kilyénfalvi 3, Ambrosio 11, Moreno Borrero 5, Milanova 15, Dani 7, Whitney 8. Csere: Baksa, Dömsödi (liberók), Sziládi 1. Edző: Horváth András

SZBRA: Laskowska 3, Szerényi 2, Wojcik 9, Berkó, Cestero Cruz 8, Pérez Ramos 11. Csere: Fáth, Nagy (liberók), Krakoczki, Mayerhoffer. Edző: Varga Tomas.

Sokat hibázott a füredi együttes a mérkőzésen
Archív fotó: Nagy Lajos

Balatonfüredi hibák határozták meg az első játékrész első perceit, amit kíméletlenül kihasznált az UTE. Hamar ötpontos előnnyel bírtak a hazaiak (7-2), amit a fürediek időkéréssel próbáltak meg orvosolni. A folytatásban nem sikerült rendezni a sorokat, és az UTE magabiztos játékkal nyerte meg az első szettet (25-16). 

A második játékrész sokkal szorosabban alakult 11-10-ig, aztán magasabb fokozatra kapcsolt a hazai alakulat. Varga tanítványai nem tudtak mit kezdeni az újpestiekkel, így a lilák a második szettet is megnyerték (25-14). 

A harmadik szettet megint jól indította a Balaton-parti csapat, de a játékrész felénél ismételten kiütközött a két együttes közti különbség, az UTE pedig rutinosan lezárta a meccset (25-18). 

Varga Tomas: – Ma nagyon gyengén teljesítettünk. Az ellenfelünk nem adott semmi esélyt, hogy játékba kerülhessünk. Mivel hiba hibát követett, nem tudtunk előrelépni, amikor végre sikerült az első érintést megoldani, akkor a támadásban hibáztunk. Nagyon frusztrált volt a játékunk, és fejben sok labdamenetet mintha előre elvesztettünk volna. Az igazság az, hogy néhány játékosnak magába kellene néznie, és végre elkezdeni csinálni azt, amiért a klub bizalmat adott neki, mert a mai teljesítmény sajnos siralmas volt! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!