Hatalmasat küzdött a Veszprém

2023.09.16. 19:09

Hosszabbítást követően dőlt el a pápai kupacsata

A meccs hajrájáig nem volt helyzete a Komáromnak, az mégis meg tudta nehezíteni a Veszprém dolgát a labdarúgó Magyar Kupában. Az összecsapáson hosszabbítás döntött a hazaiak javára, a legjobb 32 közé jutott Pető Tamás csapata.

Horváth Gábor

Hétfőn sorsolnak a Magyar Kupában, a veszprémiek akár NB I-es ellenfelet is kaphatnak

Fotó: Haraszti Gábor/archív

Veszprém-Komárom 4-2 (0-0)

Pápa. V.: Juhász. Practical VSC Veszprém: Kemenes – Zachán (Krebsz, 76.), Kószás, Molnár B. (Udvardi, 70.), Tömösvári (Major, 54.), Bartusz (Szabó K., 70.), Volter, Urbán (Dobsa, 98.), Baldauf, Dömötör (Horváth H., 54.), Schőnig. Edző: Pető Tamás.

Komárom VSE: Bánfalvi – Szabó B. (Tóth G., 106.), G. Bíró, Sandal, Köles, Irmes (Jankovics, 67.), Wágenhoffer, Szénási, Harangozó (Szecsődi, 60.), Nagy Z., Popovics.

Az NB III északnyugati csoportjában szereplő Veszprém és Komárom találkozott Pápán a MOL Magyar Kupa harmadik fordulójában.

Az első félidőben nem történt sok minden, majd a játékrész végén a hazaiak szerezhették volna meg a vezetést. Ha Molnár pontosabban céloz, de lövését a kapus védte. A szögletet követően Volter próbálkozott közelről, szintén nem elég jól, a labda kapu fölé ment.

Az 54. percben aztán Tömösvári szögletét Volter a hosszú alsóba fejelte, 1-0.

Nem sokkal később Bartusz ellen szabálytalankodtak egy beadást követően a 16-oson belül, a büntetőt a sértett biztosan értékesítette, 59. perc: 2-0.

Ezzel úgy tűnt, könnyedén jut tovább a Veszprém, mivel a vendégek nem voltak túl aktívak támadásban.

A 85. percben aztán megváltozott minden. Nem voltak elég határozottak a bakonyiak, ráadásul történt egy felesleges buktatás (helyzet nélküli szituációban), a megítélt 11-est Sandal vágta a veszprémi kapuba, 2-1.

Ezután mindent egy lapra feltéve támadott a Komárom, amely lendületből egyenlített. A 86. percben egy bal oldali beadásra Szecsődi robbant be, és az ötösről lőtt a kapuba, 2-2.

Hosszabbítás következett, és szerencsére a Veszprém nem bánkódott sokáig, újra átvette a kezdeményezést. A 106. percben Horváth cselezett jól, beadása felperdült, Dobsa érkezett közelről és helyezte a labdát a hálóba, 3-2.

A 121. percben a kitámadó vendégek között Baldauf indította Szabó Kornélt, aki ziccerbe került és a kapus mellett elpasszolta a játékszert, 4-2.

Megizzadt a legjobb 32 közé jutásért a Veszprém. A Komáromnak a hajráig egyetlen helyzete sem volt, végül mégis hosszabbításra mentette az összecsapást. A következő kupakör hétfői sorsolását mindenesetre teljesen megérdemelten a bakonyiak várhatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!