Hátrányból álltak fel

2023.08.18. 20:52

Dráma az utolsó percben

Utolsó percben szerzett góllal verte meg az 1. FC Veszprém a Berettyóújfalut a futsal NB I második fordulójában, péntek este hazai pályán.

Horváth Gábor

A brazil Everton szerezte mindkét veszprémi gólt

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

1. FCV-Berettyóújfalu 2-1 (1-1)

Veszprém, 700 néző. V.: Zimonyi, Vass, Horváth. 1. Futsal Club Veszprém: Spandler – Tatai, Everton, Gavrilovics, Gerencsér. Csere: Oswald, Fridrich, Molnár R., Dorogi, Molnár D., Bencsik, Fellembek, Kiss M., Lux. Edző: Németh Gábor.

MVFC Berettyóújfalu: Mezei – Iszák, Rábl, Szabó, Matheus. Csere: Sándor, Duró, Magyari, Rafinha, Nagy I., Erdei, Nagy K., Nagy D. Edző: Trencsényi János.

Az idény első veszprémi meccse rögtön egy rangadó volt, amelyen a tavalyi bronzérmes az ezüstérmest fogadta.

A komoly bajnoki terveket szövögető 1. FCV a hétfői nyitányon könnyedén nyert az Újpest otthonában, ahol 6-2-es vendégsiker született. A Berettyóújfalu szintén bezsebelte a pontokat, de egy szorosabb küzdelmet vívott, 2-1-re győzött otthon a Nyírbátorral szemben.

A hazaiak mestere, Fehér Zsolt tavalyról hozott sárga lapos eltiltása miatt még nem lehetett ott a kispadon, ahogyan az első körben, most is Németh Gábor helyettesítette.

Az összecsapás előtt a házigazda klub hivatalosan is elbúcsúztatta Boromisza Dánielt, aki 10 éven keresztül szolgálta a csapatot, 252 mérkőzésen 100 gólt szerzett. A szurkolók molinóval köszöntötték az előző idény végén távozó, csupa szív játékost, akinek 15-ös számú mezét visszavonultatták.

Ahogyan arra számítani lehetett, jó iramban kezdődött a találkozó. Nem is kellett sokat várni az első gólra. Gerencsér kis híján a kapuba talált, azonban nem ő, hanem az ellentámadás volt eredményes. Iszák maradt egyedül a jobb oldalon, és ezt ki is használta, Spandler mellett a jobb alsóba helyezett, 3. perc: 0-1.

Everton került nagy helyzetbe, a brazil a kapust is kicselezte, de kisodródva nem tudott a hálóba találni. Nem sokkal később Kiss Milán egyenlíthetett volna Fridrich remek átadása után.

A nyolcadik percben aztán összejött az egalizálás, Everton egy csel után távolról, 12-13 méterről lőtt, nagyon pontosan, a labda a jobb alsóban kötött ki, 1-1.

A folytatásban Spandler tolta kapufára Rafinha löketét. Mindkét oldalon több lehetőség is akadt, sokszor egy utolsó passz hiányzott ahhoz, hogy ziccer alakuljon ki.

A második félidőre bekötött térddel, sántikálva jött ki a vendégek brazilja, Matheus, aki az első játékrészben sérült meg. Rá már nem számíthatott Trencsényi János.

Kemény játékkal folytatódott a szünet után a meccs, a küzdelem mellett persze volt azért játék is, Lux maradt üresen a kapu előtt, de lövését blokkolni tudták a vendégek.

Sajnos a folytatásban több volt a szabálytalanság, mint a helyzet, komolyabb eredmény, esemény nélkül gyűrték egymást a csapatok.

A 34. percben aztán Everton sarkalása kerülte el nem sokkal a kaput. Ezután megint sokat állt a játék, több kemény belépőt is sárga lappal büntettek a játékvezetők. Bő négy perccel a vége előtt 4-4 szabálytalanságnál álltak a felek.

A Veszprémnek meglett az ötödik is, de aggódnia emiatt végül nem kellett. A hazaiak igyekeztek bevinni a döntő találatot és ez az utolsó percben összejött. Fridrich végzett el szögletet, a labda Everton elé pattant, aki nem teketóriázott, lövése a bal kapufáról vágódott a hálóba, 2-1.

A második félidő nem volt túl eseménydús és szórakoztató, ám ez a találat maximálisan kárpótolta a szép számú közönséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!