Foci vármegye I.

2023.03.03. 14:07

Pétfürdőn játsszák a forduló rangadóját

Horváth Gábor

A kék mezes gyulafirátótiak Tihanyban szerepelnek

Forrás: Gyarmati László/Napló

Fotó: Gyarmati Laszlo

A 18. fordulóval folytatódik a labdarúgó vármegyei első osztályú bajnokság, az éllovas szombaton Zircen szerepel.

Máris nagy lépest tett a címvédés felé az éllovas Úrkút SK, amely a múlt héten, az első tavaszi fordulóban két vállra fektette a második Pápai Perutz FC-t. Az úrkútiak jelenleg kilenc pont előnnyel vezetik a vármegye I-es pontvadászatot, a csapat szombaton a kilencedik helyen álló FC Zirc vendége lesz.

A második pápaiak ezúttal otthon szerepelnek, a jó formában lévő Ajka Kristályt fogadják.

A harmadik helyen a Balatonfüredi USC áll, a BUSC idegenben játszik, Szentantalfára (12.) látogat. Mindkét együttes sikerrel kezdte az évet.

A játéknapon érdekesnek ígérkezik a Péti MTE és a Sümeg VSE, valamint a Várpalotai BSK és a Balatonalmádi SE összecsapása. A Pét és a Sümeg közvetlen riválisok, előbbi 24 ponttal a hetedik, utóbbi 26-al a hatodik a tabellán.

A VBSK és a Balatonalmádi között nagyobb a különbség hét pont (21 pont és 10. hely, illetve 28 pont és 4. hely), de a palotaiak hazai pályán egyáltalán nem tűnnek esélytelennek.

Ahogyan arról már beszámoltunk, a TIAC VSE visszalépett a küzdelmektől, a tapolcaiak létszámhiányra hivatkozva nem tudják befejezni a bajnokságot. Így innentől kezdve minden hétvégén van egy szabadnapos együttes, ezúttal a Fűzfői AK nem lép pályára.

A 18. forduló programja, szombat, 15.00: Tihanyi FC-Gyulafirátót SE, FC Zirc-Úrkút SK, Devecser SE-Magyarpolány, Péti MTE-Sümeg VSE, Várpalotai BSK-Balatonalmádi SE. Vasárnap, 15.00: Pápai Perutz FC-Ajka Kristály, Várpalotai BSK-Balatonfüredi USC.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!