Tartalékosan kapott ki a Veszprém

Először veszített pontot ebben a szezonban hazai pályán a Balaton Bútor FC Veszprém a futsal NB I-ben. A tartalékos bakonyiak alulmaradtak a Berettyóújfaluval szemben.

Horváth Gábor

20211022 Veszprém bajnoki futsal mérkőzés FC Veszprém (fehér) - MVFC Berettyóújfalu (piros) Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Fotó: Penovác Károly Veszprém Megyei Napló

Veszprém–Berettyóújfalu 2-3 (2-2)

Veszprém, 700 néző. V.: Kubicsek, Tamási, Sipos. Balaton Bútor FC Veszprém: Klcsó – Tatai, Boromisza, Rutai, Serginho. Csere: Koncsol, Fridrich, Pál, Komáromi, Dorogi, Fellembek, Kovács, Kiss. Edző: Fehér Zsolt.

MVFC Berettyóújfalu: Mezei – Horváth N., Rábl, Szabó P., Takács. Csere: Sándor, Daróczi, Sipos, Nagy I., Tóth, Kártik, Szatmári, Nagy D. Edző: Trencsényi János.

A hazai pályán idén száz százalékos Veszprém azt a Berettyóújfalut fogadta, amely idegenben nem szenvedett vereséget az első nyolc fordulóban. A hazaiak 16, a vendégek – egy meccsel kevesebbet játszva – 13 ponttal várták az összecsapást. A kezdés után nem sokkal Horváth N. tornáztatta meg Klcsót, aki az eltiltott Spandler helyét foglalta el a veszprémi kapuban.

A másik oldalon Mezei védte Boromisza, majd Rutai próbálkozását.

Többet volt a Berettyóújfalunál a labda, valamivel veszélyesebbek is voltak a vendégek, akik a 11. percben megszerezték a vezetést. Klcsó védett, de a labda Kártik elé pattant, aki a bal oldalról, közelről nem hibázott, 0-1.

Mezei volt ismét munkában, ezúttal Fridrich lőtt kapura, de egyenlíteni nem sikerült, az alföldiek pedig növelték előnyüket.

A 14. percben Szatmári maradt üresen a hosszú oldalon, 0-2.

Nem a hazaiak szája íze szerint alakult a meccs első része, azonban fél perc alatt megváltozott a hangulat a csarnokban.

Egy gyors kényszerítőt követően Tatai szépített (1-2), majd ugyanebben a percben a bakonyiak csapatkapitánya távolról is eredményes volt, 12 méterről lőtte ki a hosszú alsót, 16. perc: 2-2.

A szünet utáni percekben egyenlő erők küzdelmét láthatta a publikum. A folytatásban aztán a hazaiak pontosabban, erőteljesebben játszottak, és a Berettyóújfalu egyre kevésbé tudott kibontakozni, igaz, egy nagy kapufát azért lőttek a vendégek.

Rutai csaknem megszerezte a vezetést a Veszprémnek, amely a 28. percben emberhátrányba került, miután Fridrich megkapta második sárga lapját. Tóth Attila ki is használta az előnyt, 30. perc: 2-3.

A több sebből vérző (Komáromi, Pál és Bencsik nem játszhatott, többen pedig sérülten vállalták a szereplést) házigazdánál fokozódtak a problémák, Seginho sem tudta folytatni a játékot.

Rutai a szezon gólját szerezhette volna, ám remek sarkazása nem ért célba.

A Berettyóújfalu a hajrában „csalta” a futsalt, de ez nem bosszulta meg magát, a rutintalan fiatalokkal is felálló Veszprém hiába küzdött nagyot, nem tudott pontot szerezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!