elkészültek az erejükkel a meccs végére

2020.12.06. 19:44

VKKFT: újra közel a bravúrhoz

Hiába küzdött hősiesen a Veszprémi KKFT férfi kézilabda-együttese a MOL-Pick Szeged ellen, a tartalékos házigazdák a második félidő utolsó perceire elkészültek erejükkel, és a jóval rutinosabb Szeged Mikler védéseinek és Radivojevics biztos kezének köszönhetően megnyerte a találkozót.

B. Virág Rita

20201206 Veszprém Aréna. VKKFT- Mol-Pick Szeged (kék) NBI kézilabda mérkőzésPesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Veszprémi KKFT-MOL-Pick Szeged 23-25 (14-11)

Veszprém Aréna, zárt kapuk mögött. V.: Fekete T., Tóth D. Veszprémi KKFT: Borbély – Szmetán 2, Tóth A., Bugyáki, Vajda 5, Fazekas 3, Hári 4. Csere: Ágoston (kapus), Kristóf 4, Tóth M. 2, Szeitl 2, Füleki, Seregi 1 (1) Edző: Tombor Csaba.

MOL-Pick Szeged: Alilovic – Radivojevics 8 (3), Kasparek, Bombac 5, Bánhidi 4, Bodó 2, Mackovsek 1. Csere: Mikler (kapus), Henigman 1, Canellas 3, Gaber 1. Edző: Juan Carlos Pastor.

Kiállítások: 4, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 2/1, ill. 3/3.

Az elmúlt héten a Bajnokok Ligája-induló MOL-Pick Szeged hazai pályán váratlan és kínos vereséget szenvedett a Csurgótól (30-33), míg a kis Veszprém 36-20-ra kikapott a Telekom Veszprémtől, de az előző fordulók sikerei után mégis önbizalommal telve várhatta a találkozót, még tartalékosan is.

A Tisza-partiak a Bodó, Bánhidi páros megszokott összjátéka után szerezték az első góljukat. Hári egyenlített, de a Szeged zsinórban szerzett három találattal 1-4-re elhúzott. Közben Tóth Attila kapott a bokájához, egyedül nem is tudta elhagyni a játékteret, a kiesése érzékeny veszteséget jelentett az amúgy is több meghatározó játékosát nélkülöző VKKFT-nek.

Radivojevics góljaival 6-3-ra alakult az állás (10. perc), majd Vajda szépített. Több mint három percen át egyik fél sem tudott betalálni, a szegediek próbálkozásait nagyszerűen olvasta Borbély kapus. Bodó törte meg a gólcsendet, azonban a fiatal házigazdák pompás védőmunkával kiegyenlítettek (17. perc: 7-7).

Időt kértek a szegediek, ám Borbély újabb fantasztikus védései után Fazekas átvette a vezetést a csapatának (19. perc: 8-7). Sőt, Fazekas kanyarodott fel a szélről, és ezzel 9-7-re alakult az állás.

A rutinos vendégek egy perc alatt egyenlítettek, azonban a VKKFT lendületén ez semmit sem változtatott, és a 23. percben 11-9-re újra meglógtak. Borbély kapus eksztázisban védett, és higgadt támadásokkal egyelőre tartotta kétgólos előnyét a vendéglátó (28. perc: 13-11).

A félidő hajrájában Kristóf robogott végig, s ezzel 14-11-gyel zárult a játékrész.

A szünet után Fazekas harcolt ki büntetőt, amit Seregi váltott gólra. Aztán Borbély kapusnak tapsolhattunk. Canellas szépített.

A következő percekben Mikler Roland pillanatai következtek, zsinórban védte a veszprémi próbálkozásokat, Bánhidi találatával pedig 15-13-ra alakult az állás.

Kasparek kapta a meccs első kiállítását, Szmetán váltotta gólra az előnyt.

Ugyan egyre keményebben védekezett a Szeged, azonban mindig akadt valaki a fekete mezeseknél, aki rést talált a magas, testes hátsó emberek között (45. perc: 20-16).

Borbély Ádámra elfogytak a szavak, ahogy a lelkesen, hatalmas szívvel küzdő társaira is. Hári újabb gólja után már öt góllal vezetett a VKKFT (46. perc: 21-16).

Juan Carlos Pastor újra időt kért, Radivojevics fogadta meg tanácsait. Vajda kapott kétperces büntetést, Henigman vitte végig az akciót, majd Bombac lőtt üres kapus gólt (49. perc: 21-19).

Gaber lerohanása után Tombor Csaba rendelte magához az övéit. Sajnos azonban Canellas átlőtte a veszprémi falat, és ezzel 21-21 állt az eredményjelzőn, kezdődhetett minden elölről.

Fazekas lendített egyet a VKKFT szekerén, aztán az 55. percben a fiatal átlövőt Henigman könyökölte le, amiért azonnal piros lapot kapott. Bombac egyenlített, sőt Fülekit kiállították róla. Szeitl szerzett nagyon fontos gólt, Radivojevics azonnal válaszolt. Gaber harcolt ki hetest, Radivojevics be is vágta, így több mint 40 perc után vezetett újra a Szeged (59. perc: 23-24).

Mikler fontos pillanatban védett, Bombac szerzett szerencsés gólt. Mikler újabb védése után pedig a jóval esélyesebb MOL-Pick Szeged megnyerte a találkozót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!