labdarúgó megye I

2020.04.08. 18:22

Egyelőre sok a kérdőjel a futballbajnokságok folytatását illetően

Közel egy hónapja szünetel az MTD Hungária megyei első osztályú labdarúgó-bajnokság, amelynek (eddigi) utolsó fordulóját március 14-én, szombaton már zárt kapuk mögött rendezték.

Horváth Gábor

Egyelőre senki sem tudja, mikor lehet ismét focimeccseket játszani. A képen a várpalotai és a herendi csapat találkozója az eddigi utolsó megye I-es fordulóból

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) március 16-án jelentette be, hogy a koronavírus-járvány elleni küzdelemhez csatlakozva azonnali hatállyal felfüggeszti az összes hatáskörébe tartozó mérkőzést, eseményt, képzést. A bajnokságok azóta szünetelnek.

A Veszprém megyei első osztályban összesen 19 fordulót teljesítettek a csapatok, a tavaszi idényből hármat, a folytatás pedig jelenleg teljesen képlékeny. Senki nem tudja, hogy mikortól lehet ismét mérkőzéseket rendezni, egyáltalán van-e mód befejezni a labdarúgó-pontvadászatokat.

- Egyelőre valóban rengeteg a kérdőjel. Az biztos, hogy az a legtisztább, ha a bajnokságokat be tudjuk fejezni. Persze azt még nem tudjuk, hogy erre mekkora az esély. A híradások szerint a járvány, illetve a korlátozások még hónapokig eltarthatnak. A labdarúgást tekintve sokféle terv, elképzelés van, majd meglátjuk, hogy melyik lesz megvalósítható. A folytatásról a Magyar Labdarúgó Szövetség dönt majd, és ez a döntés egységesen minden megyére érvényes lesz – árulta el lapunk érdeklődésére Finta Péter, a Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém megyei igazgatója.

A jelenleg felfüggesztett pontvadászatokra a járványhelyzet alakulásától függően alapvetően háromféle sors várhat: lezárhatják őket úgy, hogy bajnokot hirdetnek és úgy is, hogy nem, illetve jöhet a már említett legjobb megoldás, a befejezés. Előbbieknél számos kérdőjel akad, például az, hogy mi lesz a feljutással és a kieséssel. Ha a befejezés mellett döntenek az illetékesek, előfordulhat akár az is, hogy a hátralévő megyei futballmeccseket nyáron játsszák le.

Finta Péter megjegyezte: a nemzetközi (FIFA), az európai (UEFA) és a magyar szövetség arra törekszik, hogy valamilyen úton-módon be lehessen fejezni a bajnokságokat. Ennek érdekében akár az átigazolási rendszert is átalakítják.

Egyelőre senki sem tudja, mikor lehet ismét focimeccseket játszani. A képen a várpalotai és a herendi csapat találkozója az eddigi utolsó megye I-es fordulóból Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az MTD Hungária megye I-ben még 11 kört kellene lebonyolítani. A tabella élén a Balatonfüredi FC (54 pont) áll, az NB III-as feljutásra pályázó együttesnek öt pont az előnye az első helyen. Az abszolút bajnokesélyes BFC ebben a szezonban csupán egyszer maradt alul, az ősszel Tihanyban kapott ki, a többi meccsén győzni tudott.

A második pozíciót az Ajka Kristály (49 pont) foglalja el, majd az Úrkút SK (45 pont) és a Tihanyi FC (42 pont) következik.

Egy esetleges folytatásban ezek az alakulatok várhatóan nagyot küzdenének a dobogós, illetve minél előkelőbb helyezésekért, és mögöttük is szoros a mezőny: az ötödik Balatonalmádi SE és a hatodik Fűzfői AK egyaránt 36 ponttal rendelkezik.

Ami a hátsó régiót illeti, a sereghajtó Herend csupán hat pontot gyűjtött ebben az idényben, a 15. Sümeg VSE (amely március 14-én szép sikert aratott Tapolcán) tíz, a 14. Devecser SE tizenhárom egységgel áll.

A mesterlövészek listáját az Ajka Kristály támadója, Szedlacsek Balázs vezeti 24 góllal, az úrkútiak veteránja, Korpos Tibor 21 találatnál jár, a Balatonalmádi SE húzóembere, Burcsik Martin 20 alkalommal volt eredményes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!