Andó Arián fantasztikusan védett

2019.11.30. 20:39

Magabiztos győzelmet aratott a BKSE Mezőkövesden

Harmincegy gólt szerzett idegenben és ezzel magabiztosan győzött a Balatonfüredi KSE a férfi kézilabda NB I szombati játéknapján.

Horváth Gábor

20191117 Balatonfüred sportcsarnok Kézilabda. EHF-kupa, selejtező, Balatonfüredi KSE–Ademar Leon (spanyol).Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

MKC-Balatonfüredi KSE 22-31 (10-13)

Mezőkövesd, 420 néző. V.: Bócz, Wiedemann. Mezőkövesdi KC: Mojsilov – Varjú 4 (2), Stankovic 3, Szöllősi O., Radnic 3, Kovács B. 6, Menyhárt 3. Csere: Pásztor (kapus), Halilbegovic 2, Pedro Martins 1, Jancsó, Dávid. Edző: Buday Dániel. Balatonfüredi KSE: Andó – Rodriguez 3, Kemény 3, Topic 5, Shynkel, Szöllősi B. 4, Bóka 2. Csere: Bősz (kapus), Máthé 6 (3), Jimenez 1, Németh 2, Déber 2, Stevanovic, Vajda 1, Varga 2, Ág. Edző: Csoknyai István.

Kiállítások: 10, illetve 6 perc.

Hétméteresek: 4/2, illetve 3/3.

Az EHF-kupától való búcsút (a Csoknyai-csapat a spanyol Ademar Leónnal szemben maradt alul úgy, hogy otthon nyert, idegenben kikapott) követően Mezőkövesden lépett pályára a Balatonfüredi KSE, amely gyengébb kezdést követően a nyolcadik percben ragadta magához a vezetést.

Bóka talált be kétszer, majd Máthé volt eredményes, így gyorsan három találatra nőtt a vendégek előnye, 13. perc: 3-6. Andó remek formában védett, többek között két hetest is megfogott, ezzel együtt a Mezőkövesdnek sikerült visszakapaszkodnia, 21. perc: 7-7.

A folytatásban Andó parádézott, a fürediek pedig ismét megléptek három találattal, 7-10.

A szünetben is ennyi volt a két csapat közötti különbség, a 33. percben azonban már 10-16-ot mutatott az eredményjelző. Innen pedig már nem volt visszaút a házigazdának, a Balaton-partiak fokozatosan növelték előnyüket, 46. perc: 14-24.

Az MKC-nak végül sikerült tíz gólon belül maradnia, ám nyilván ez sovány vigasz, a Füred magabiztos sikert aratott és megérdemelten gyűjtötte be a pontokat.

A Balaton-partiak megosztoztak a gólokon, a legeredményesebb játékos a hat találattal végző Máthé Dominik volt, de a legtöbb akciógólt Petar Topic szerezte.

A BKSE legközelebb december 6-án, pénteken lép pályára, méghozzá hazaira, aznap az Orosházát fogadja az alakulat.

Buday Dániel: – Megérdemelten nyert a Füred. Nem jó dolog hazai pályán vereséget szenvedni, ráadásul sok góllal, mégis meg kell védjem a csapatomat. Tizenketten álltunk ki, tíz mezőnyjátékossal. A második félidőben sajnos elfogytunk, és a padról sem tudtunk frissíteni, a rutinosabb, válogatott játékosokkal felálló Füred egyszerűen felőrölt minket.

Csoknyai István: – Mindkét csapat nagy tempóban kézilabdázott 60 percen keresztül. A kialakult különbség elsősorban annak köszönhető, hogy Andó Arián remek formában védett. Ezekből a védésekből indulva sok könnyű gólt tudtunk lőni. Összességében jól védekeztünk, támadásban pedig külön pozitívum, hogy tudtam játszatni a fiatalokat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!