bajnoki arannyal búcsúznának a klasszisok

2019.05.23. 07:00

Visszafoglalná a trónt a Telekom Veszprém

Nagy László, Momir Ilics és Mikler Roland is utolsó bajnoki fináléjára készül a Telekom Veszprém férfi-kézilabdaegyüttes színeiben.

B. Virág Rita

Fotó: Penovác Károly/Napló Archív

Nem mindennapi eseményre készül a Veszprém Aréna közönsége csütörtökön. Utoljára szerepel a hazai parketten, saját szurkolói előtt a Telekom szerelésében Nagy László, Momir Ilics és Mikler Roland is. A csapatkapitány Nagy László, valamint Momir Ilics is visszavonul, befejezi profi pályafutását az idény végén. Mikler Roland pedig éppen a nagy riválishoz, a Mol-Pick Szeged gárdájához igazol.

Fantasztikus hangulat várható a Veszprém Arénában Fotó: Penovác Károly/Napló

David Davis vezetőedző korábban úgy fogalmazott, a két visszavonuló klasszis miatt is kettőzött erővel készül, hiszen azt szeretné, ha bajnoki arannyal búcsúzhatna a két kiválóság. Az idei szezonban eddig háromszor mérte össze erejét a két fél. A bajnoki alapszakaszban, még a Vranjes-éra hozadékát nyögve 32-27-re kapott ki a Veszprém hazai pályán, aztán Szegeden 25-23-ra maradt alul. A Magyar Kupa-fináléban 28-27-re nyertek a Csongrád megyeiek.

A bajnoki döntők történetében eddig 36 alkalommal találkozott egymással a Szeged és a Veszprém, tíz Tisza-parti győzelemmel szemben 26 bakonyi diadal áll. Az is figyelemre méltó, hogy míg a Szeged eddig mindössze 1996-ban, 2007-ben és 2018-ban tudott bajnoki aranyat nyerni, addig a Telekom már huszonötször emelhette magasba a győztesnek járó trófeát.

El kell még mondanunk, a dán Martin Gjeding, Mads Hansen játékvezetők mellett a zsűriasztalnál is nemzetközi szaktekintélyek foglalnak majd helyet, osztrák és belga versenybíró segíti a találkozó lebonyolítását. Ezenkívül a sípmestereknek lehetőségük lesz a videóbíró bevetésére is, minden kétes szituációt visszanézhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!