Kiállítás

2024.04.25. 14:00

A Szakkör – tudásukkal kézen fogva a közösségekért

A Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtár adott otthont a napokban egy zárókiállításnak. Az intézmény tavaly csatlakozott a Nemzeti Művelődési Intézet (NMI) A Szakkör – Tudásunkkal kézen fogva a közösségekért programjához, melynek célja a helyi identitás erősítése, közösségépítés, aktív közösségi együttműködések megszületése.

Benkő Péter

A Szakkör program zárókiállításának megrendezésére a közösségi ház négy csoportot kért fel, gyertyakészítéssel, gyöngyfűzéssel, makramézással és nemezeléssel ismerkedhettek a jelentkezők. – Minden szakkör értékes, lélekkel teli munkát végzett, a tudás átadásán túl támogatták a résztvevőket a mesterségek fogásait lépésről lépésre elsajátítani, közben boldog, összetartó csapatok kovácsolódtak, akik októbertől áprilisig hétről hétre derűvel, harmóniával, kreativitással töltötték meg a házat – mondja el lapunknak Angeli Katalin Anna igazgató. – A szakköri tagok hatalmas elánnal dolgoztak, beszélgettek, ismerkedtek, tanultak, teremtettek csodás dolgokat maguk és mindnyájunk örömére, megmutatva, mekkora erő rejtezik bennük külön-külön és együtt – teszi hozzá.

ASzakkör zárókiállítása megrendezésére a közösségi ház négy csoportot kért fel
A Szakkör zárókiállításának megrendezésére a közösségi ház négy csoportot kért fel
Fotó: Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtár

Készültek mártott, öntött, méhviaszból készült gyertyák, úszó- és diógyertyák, lapgyertyák, kávés, tekert, csavart gyertyák, számtalan fajta karkötő, gyöngykalárisok, gyöngyhurkák, lakócsai nyakékek, kulcstartók, alátétek, karácsonyfadíszek. Születtek felakasztható és asztali mécsestartók, virágtartók és fantáziadús fali dekorációk, edényfogók, kesztyűbábok, angyalkák, füzettartók, palackmelegítők, fali tárolók, párnák, táskák.

Gerőfiné Mészáros Anita (jobbra) mondott köszöntőt a megnyitón
Gerőfiné Mészáros Anita (jobbra) mondott köszöntőt a megnyitón
Fotó: Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtár

Mindezekből a közösségi ház munkatársai színes tárlatot varázsoltak Gáspár Marianna irányításával, ennek megnyitóját megtisztelte jelenlétével és köszöntőt mondott Gerőfiné Mészáros Anita, a NMI Veszprém vármegyei igazgatóhelyettese. Ezután Angeli Katalin igazgató méltatta a négy szakkör munkáját, ajándékot nyújtva át minden résztvevőnek. Az ünnep emelkedett hangulatához a Napfény Női Kar is hozzájárult, elénekelve Endl László két művét.

Az ünnep emelkedett hangulatához a Napfény Női Kar is hozzájárult
Az ünnep emelkedett hangulatához a Napfény Női Kar is hozzájárult
Fotó: Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtár

Az alkotások az előcsarnokban május 21-ig tekinthetők meg nyitvatartási időben.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában