Pannon Egyetem

2024.03.29. 13:00

Megjelent a Veszprémi Szemle idei első száma

A legújabb Veszprémi Szemlét a Pannon Egyetemen mutatták be a napokban.

Juhász-Léhi István

A friss kiadványban írnak a Pannon Egyetem 75. születésnapjáról, fókuszba kerül Bereczky Endre, a szilikátkémiai tanszék alapító professzorának munkássága és a kőedénygyáros Mayer család története is. Értekezést olvashatunk a püspökség és a szentszék diplomáciai kontaktusáról, a Séd áradásairól, a város üvegablakairól, vagy éppen a múlt századi veszprémi térképekről tudhatunk meg újat. 

A Séd völgye Veszprémben, háttérben a Betekints-völgy a malmokkal egy 1960-as felvételen
Fotó: Fortepan/Umann Kornél

Az eseményen a házigazda képviseletében Gelencsér András, az egyetem rektora üdvözölte az érdeklődőket, és egyebek mellett beszélt arról is, hogy a 75 éves egyetem nagyon komoly tudományos életet teremtett a városban. Kiemelte, a mostani fejlesztéseknek hála ilyen nagyszabású felújítások nem történtek az intézmény életében annak alapítása óta.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere köszöntőjében kiemelte, a város élhetősége nagyban függ az egyetem jelenlététől. Ugyanakkor megnyugtatott mindenkit, a Veszprémi Szemle támogatása 2024-re is biztosított, sőt, a város egykori polgármestere, Szeglethy György életútját bemutató kötet is készül. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában