2024.03.03. 20:10
Élet a Veszprémi Érseki Pincészetben (Podcast)
A Veszprémi Érseki Pincészet több szempontból is különleges. Ezt persze nem csak azért mondjuk, mert a mi szívünkhöz ők állnak legközelebb, ha az egyházi pincészeteket nézzük. Múlt, tradíció, folytonosság. Mintegy 750 éve, 1277 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel, borkészítéssel a Veszprémi Érsekség (illetve jogelődje a Veszprémi Püspökség).
Két helyen termelnek szőlőt, Mindszentkállán és Felsőörsön. A borkészítés a legkorszerűbb technikai eszközök segítségével, és tudással készül, de természetesen a hagyományokat is követik. Mostani beszélgetésünkben Benesch Antal, főborász segít nekünk megismerni ezt a több száz éves hagyományt. Fejlesztésekről, szőlőfajtákról, borkészítésről, és sok érdekes témáról beszélgettünk a főborásszal.
A mikrofonnál Szekeres Dávid.
Veol podcast
- Lakatos Lajos alapította, mostanra EB-futammá vált a Veszprém Rallye (podcast)
- Felelősségteljes munka, sok figyelmet, koncentrációt követel a gépjárművezető-oktatás (podcast)
- A helyi közösségi érdekek fáradhatatlan képviselője a veszprémi Szamosi Attila (podcast)
- Színesen a hétköznapokban (podcast)
- Francsics Károly naplója (podcast)