Zircikon

2023.08.13. 15:00

Négy nyelven szólt az Örömóda a Bakony fővárosában

"És akinek szép a lelkében az ének, az hallja a mások énekét is szépnek" – énekelte a Halász Judittal együtt a közönség a Zircikon fesztivál nyitónapján, és a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával megvalósuló esemény péntek délutántól vasárnap hajnalig számos szórakozási lehetőséggel várta az érdeklődőket.

Rimányi Zita

Halász Judittal hangolódtak a Zircikonra a fesztiválozók

Fotó: Rimányi Zita 

– Nemcsak az EKF projekt során működnek együtt Veszprémnek és a térségének lakói, a bakonyiak és a Balaton-felvidéken élők, így volt ez már az elmúlt évszázadok során is, az idei év abban segít, hogy hagyatékukat újra felfedezzék, kulturális tőkeként kamatoztassák – hangsúlyozta Navracsics Tibor országgyűlési képviselő, miniszter, kormánybiztos és a Zircikon megnyitóján arról beszélt, hogy a város hazánk egyik jelentős központja, kétnapos fesztiválja hozzájárulhat, hogy a környék közössége még inkább virágzó időszakokat éljen meg.  
– Zirc a különféle listákon az ábécé miatt hátra kerül, de nemcsak elhelyezkedése miatt van magaslaton, történelme, kultúrája okán is – mondta Ottó Péter polgármester, majd a színpadra szólította a testvértelepülések képviselőit, akik a közönséggel együtt énekeltek. Négy nyelven szólt az Örömóda, ami az európai összetartozást fejezte ki a Reguly-múzeum kertjében, ahol délután annyian gyűltek össze, mint még talán sosem. Halász Judit koncertjére sok nagyszülő volt kíváncsi és jöttek azok a felnőttek, szülők, akik gyerekkorukban lettek rajongói, élvezni akarták műsorát, és persze sok kisgyereket hoztak magukkal, hogy ők is megismerjék dalait. A Zircikon fesztivál pénteken délután ezzel a korosztályokat összehozó műsorral kezdődött és többek közt a hazai zenei élvonal nagykoncertjeivel folytatódott, a részletekről a veol.hu-n beszámoltunk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában