Szebbé teszi az életünket

2022.09.29. 09:00

Hangversenyt ad a tapolcai iskola a zene világnapján

A zene világnapjához kapcsolódva ad hangversenyt a Járdányi Pál Zeneiskola október 3-án (hétfőn) 17 órától Tapolcán, a Tamási Áron Művelődési Központban.

Szijártó János

A tavalyi tapolcai zene világnapi koncert egyik szép pillanata, Décsey Borbála és Décsey Csaba gitárduója közvetítette a közös nyelvet a hallgatóság felé

Fotó: Szijártó János/Napló

Yehudi Menuhin hegedűművész kezdeményezésére 1975 óta ünneplik meg a zene világnapját, amelyről a tapolcai intézmény tanárai és növendékei hagyományosan minden ősszel koncerttel emlékeznek meg. 
- A zene mint közös nyelv szebbé teszi az életünket, s célja nem az, hogy ítéletet mondjuk, hiszen ez lelki táplálék, ami semmi mással nem pótolható. A teljes lelki élet sem lehetséges enélkül - hangzott el a tavalyi rendezvényen Péni Béla igazgató köszöntőjében. 
Vélhetően erről és a közös nyelv szépségeiről idén is meggyőződhet a közönség a tehetséges növendékek és tanáraik által összeállított műsor által. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában