zene

2020.01.08. 11:00

Remekművek szóltak a balatonfűzfői újévi koncerten

Újévi koncertet tartottak a település művelődési házában, ahol Lukács Péter brácsaművész és Dani Imre zongoraművész játékát hallhatta a közönség.

Szendi Péter

Fotó: Szendi Péter/Napló

A koncert előtt Szanyi Szilvia polgármester köszöntötte a vendégeket.

– A mögöttünk hagyott év rég nem látott, nagy változásokat hozott helyi szinten is. Ez a változás reményt ad valamennyiünk számára. Mindannyian tudjuk, hogy egyik napról a másikra felépíteni a jövőt nem lehet. Tudom, hogy az előttünk álló út hosszú lesz, és kitartó munkára van szükség. Azonban úgy látom, hogy minden okunk megvan arra, hogy derűlátóak legyünk, hogy higgyünk városunk sikerében. Mindehhez azonban összefogásra lesz szükség. Arra, hogy mindannyian a legjobb tudásunk szerint végezzük el a reánk bízott feladatot. A jó munka fundamentuma az egymás iránti tisztelet, a kitartó, kölcsönös bizalom, a hosszú távú gondolkodás és értékeink tisztelete – hangsúlyozta a polgármester.

Lukács Péter brácsaművész hároméves kora óta zenél. Szakmai célja mindig jobbnak lenni, tisztulni, az igaz utat keresni és sok emlékezetes, érzelemmel teli koncertet adni. Olyan nagy zenekaroknál játszott, mint a Bécsi Filharmonikusok, a Staats­kapelle Berlin és a Frankfurti Rádiózenekar. Nagyapja Lukács Pál Kossuth-díjas brácsaművész.

Dani Imre zongoraművész hatévesen kezdte zenei tanulmányait, majd 2010-ben felvételt nyert a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre. Tanulóévei alatt számos eredményt ért el: 2011-ben elnyerte a Yamaha ösztöndíjat, 2014-ben pedig első helyezettként végzett a Nemzetközi Johannes Brahms-versenyen Pörtschachban.

Lukács Péter brácsa- és Dani Imre zongoraművész kápráztatta el a közönséget
Fotó: Szendi Péter/Napló

Mostani zenei repertoárjuk meglehetősen színes volt. Többnyire magyar, illetve nemzeti témákat feldolgozó mesterek remekműveiből állítottak össze egy kis csokrot, melyre a közönség ráérzett, hiszen többször is visszatapsolták a művészeket. A teljesség igénye nélkül az alábbi zeneművek hangzottak el: Hubay Jenő: A kepe előtt és a Magyar költemény, Weber: Andante és magyar rondó, Vieuxtemps: Elégia, Kodály Zoltán: Intermezzo és Bartók Béla: Este a székelyeknél. A koncert után mindenki pezsgővel koccintott és kívánt egymásnak boldog új esztendőt, melyben Balatonfűzfő várossá nyilvánításának 20. évfordulóját ünnepli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában