Fekete-fehér gesztusok

2019.11.22. 11:00

Molnár Lajos alkotásaiból nyílt grafikai tárlat Devecserben

Fekete-fehér gesztusok címmel Molnár Lajos Dulity-díjas festő- és grafikusművész önálló tárlatát mutatta be művészetkedvelő közönségének. A kiállítás december 3-ig tekinthető meg a devecseri könyvtár nyitvatartási idejében.

Borsos Renáta

Molnár Lajos grafikái iránt nagy volt az érdeklődés Fotó: Devecseri Városi Televízió

Fotó: Devecseri Városi Televízió

A pápai alkotó iránti érdeklődést mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy a másfél évvel ezelőtti festménykiállítása után ezúttal grafikáit tárta a látogatók elé a Kastélygalériában a minap. Molnár Lajos rendhagyó tárlatvezetéssel, mint egy összművészeti előadást tartva mutatta be műveit. A képi világ értelmezését történelmi és irodalmi ismeretekkel, versekkel gazdagította.

Molnár Lajos grafikái iránt nagy volt az érdeklődés Fotó: Devecseri Városi Televízió

Összességében, a megalkotott grafikákhoz az inspirációt Pápa szeretete, a költészet iránti vonzódása, és utazásai során átélt élményei adták. Megjegyezte, azon szerencsések közé tartozik, akinek szeretett városának tereiről, jellegzetes épületeiről készített grafikái egy könyvben is megjelentek. A képzőművészet szépsége számára abban rejlik, hogy ugyanazt a témát az alkotók eltérőn látják, a végeredmény, az elkészült alkotás mindig más, az adott művészre jellemző sajátos jegyeket mutat. Egyéni látásmód egyedi alkotásokat eredményez, ebben rejlik a művészet ereje, egyszeri és megismételhetetlen szépsége, jegyezte meg a festő- és grafikusművész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában