a város nagydíját is elhozták

2018.11.15. 14:54

A Veszprém-Bakony kapta a koreográfusok első díját Tatabányán

Tatabánya város nagydíját, egyben a koreográfusverseny első díját is elhozta a Veszprém-Bakony Táncegyüttes a VI. Agora Koreográfusversenyről.

Tizenegy együttes lépett színpadra, s mutatta be tudását a VI. Agora Koreográfusversenyen – írja tudósításában a kemma. Néhány perces koreográfiákat láthatott a zsűri és a közönség a Sopron Táncegyüttes mellett a Litéri Szárazág, a Rába, a Kenderke-Berzenye, a Veszprém, a Vasas, a Monori Strázsák, a Regős és a Bányász Táncegyüttes mellett a Turul Kamara és a Bot-Ladozók Néptáncműhelytől. A táncosokat a Dűvő zenekar kísérte.

Tatabánya város nagydíját, egyben a koreográfusverseny 1. díját nyerte Kádár Ignác–Nagypál Anett Nádasmenti pillanatok című alkotása a Veszprém-Bakony Táncegyüttes előadásában. Koreográfusi, megosztott 3. díjat nyert Deffend Irén Leányélet, de szép idő! című koreográfiája a Bányász Ifi Táncegyüttes, valamint Kánya Réka–Jakab András–Kurdi Gábor Dudaház című koreográfiája a Kenderke–Berzenye Néptánceggyüttes előadásában. Második lett Lőrincz Hortenzia–Antal Áron Hajnalozás Pálpatakán című koreográfiája, amelyet a Rába Néptáncegyüttes mutatott be.

A gálaműsor részeként kiosztották a különdíjakat is, ahol a legjobb táncos szólista díját Kádár Ignác vehette át, a Veszprém-Bakony Táncegyüttesből.

Neves tagokból állt a zsűri

Az idén a zsűri tagja volt Kocsis Enikő, Örökös Aranygyöngyös és Harangozó-díjas táncművész, koreográfus, Árendás Péter, a Népművészet Ifjú Mestere, Fonogram és Táncház díjas zenész. A zsűri elnöke volt Juhász Zsolt, Harangozó Gyula- és Imre Zoltán-díjas, Örökös Aranysarkantyús táncos, koreográfus, a Duna Művészegyüttes vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában