Túraajánló

2024.04.12. 18:00

Adnak egy utolsó esélyt a kucsmagombáknak a Bakonyban – hétvégi gombatúra

A Vadgomba – Kisalföld és Bakony csoport április 13-án, szombaton ad egy utolsó esélyt a kucsmagombáknak. Iharkút vagy Farkasgyepű környékére készülnek gombászni a tagok Győri Krisztina gombaszakellenőr vezetésével és szívesen fogadják a hozzájuk csatlakozókat.

Rimányi Zita

– Bízunk benne, hogy ezen a kiránduláson már talán fogunk ízletes kucsmagombát látni és meg tudjuk tanulni a felismerését – tudatta lapunkkal Győri Krisztina gombaszakellenőr, és kiderült az is, hogy a gombatúra távja ezúttal hosszú lesz, 9–12 kilométeres. A terep emelkedőkkel tűzdelt, helyenként bozótos, és egyre magasabb az aljnövényzet, ezért ez a kirándulás most tíz év alatti gyermekeknek és idősebbeknek nem ajánlott. 

Az ízletes kucsmagomba a Bakony egyik vadon termő ajándéka
A fattyú kucsmagomba a Bakony egyik vadon termő ajándéka
Forrás: Vadgomba – Kisalföld és Bakony

Az ízletes kucsmagomba a Bakony egyik ajándéka a vadon termők közül, és a túrázás már önmagában remek kikapcsolódás.

Az érkezés és az adminisztráció 9.45 és 10 óra között lesz, a program 15 és 16 óra között ér véget. Kosár, bicska, víz, szendvics, kullancsriasztó, naptej, réteges öltözködés és megfelelő lábbeli szükséges. Előzetesen a Vadgomba – Kisalföld és Bakony csoport felületein lehet jelentkezni. Azt nem szabad elfelejteni, hogy gombát elfogyasztani csak azután szabad, hogy azt gombaszakellenőrnek megmutattuk, átvizsgáltattuk, amit szedtünk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában