A szezon utolsó hétvégéje

2024.05.09. 10:23

Négyes döntőre készül a Veszprém

A futsal Magyar Kupa négyes döntőjére készül a veszprémi csapat, amely szombaton a Maglód ellen vívhatja ki a fináléba kerülést.

Horváth Gábor

A négyes döntőnek a budapesti Dr. Koltai Jenő Sportközpont ad otthont. Az 1. Futsal Club Veszprém szerencsés volt a sorsolásnál, mert elkerülte a két nagyágyút, a Haladás VSE és azt MVFC Berettyóújfalu csapatait. A bakonyiak az elődöntőben azzal a Maglóddal mérkőznek, amely tavaly nyáron feljutott az NB I-be, egy szezont követően viszont máris búcsúzni kényszerült az első osztálytól. A Pest vármegyeiek az utolsó helyen zárták az alsóházi rájátszást, az elmúlt két fordulóban ugyan nyerni tudtak (az Újpest és a Magyar Futsal Akadémia ellen), de ez már nem segített rajtuk.

A bajnoki hajrá nem sikerült Tatai Józseféknek, de a kupában lehet bizonyítani Fotó: Fülöp Ildikó 

Ami a Veszprémet illeti, a bajnoki szereplés szintén nem volt pozitív, Fehér Zsolt alakulata idén nem tud beleszólni az érmekért folytatott harcba, sereghajtóként végzett a felsőházban.

Az NB I-es csalódást követően mindkét együttes nagyon készül a kupadöntőre, ahol ebben az idényben még lehet egyet villantani. A veszprémiek az esélyesebbek, de nem becsülhetik le a Maglódot, ezt az egymás ellen játszott bajnok mérkőzések is bizonyították. Az alapszakaszban az 1. FCV hazai pályán ugyan simán, 8-3-ra megverte vetélytársát, a második meccs szoros volt, februárban 3-2-re nyertek a vendégek a maglódiak otthonában, Monoron.

A Veszprém-Maglód elődöntő szombaton 18 órakor kezdődik, a találkozó előtt, 15.30-kor rendezik a Haladás-Berettyóújfalu derbit. A győztesek másnap 16.30-kor csapnak össze a fináléban.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!