Pótolni fogják őket

2024.03.28. 18:00

A klímaváltozás miatt elhalt fákat vágtak ki a Vámosi úti temetőben

A Vámosi úti temető területén fakitermelés zajlott csütörtökön. A miértre Temesvári Balázs, a VKSZ Zrt. vezérigazgatója adta meg a választ a helyszínen.

Juhász-Léhi István

– Sajnálatosan a temetői zöldállományt is elérte az a klímaváltozásból fakadó betegség, amely az örökzöldeket sújtja: a tujákat és a fenyőket is. Ez a fenyőállományban olyan jelentős pusztulást hozott az elmúlt években, hogy nem lehetett tovább halogatni, el kellett kezdeni ezeknek a növényeknek a kitermelését balesetvédelmi okokból is – mondta Temesvári Balázs. 

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

– Mindenkit megnyugtatok, nem maradnak parlagi területek, a kertészeti kollégákkal együttműködve már előkészítés alatt áll a parkosítás, a fák pótlása.

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

A vezérigazgató ugyanakkor elmondta azt is, hogy nekik is folyamatosan alkalmazkodniuk kell az igényekhez, s mivel egyre nagyobb a hamvasztásos temetések száma, ezért kolumbárium-kapacitásukat is bővítik, melyet a közeljövőben adnak át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában