Rekonstrukció

2024.01.16. 10:00

Több települést érintő projekt készült el határidőre

Magyarország Kormánya még 2021. júniusában írta ki azt a pályázati felhívást, melynek keretében víziközmű-hálózatok átalakítására, hatékonyság-növelő fejlesztésére, víziközmű-rendszerek állapotfelmérésére nyílt lehetőség. Ennek keretében a Bakonykarszt Zrt. két pályázatot nyújtott be, az elsőt tizenhét önkormányzattal közösen ivóvízvezeték-rekonstrukció, a másodikat pedig négy önkormányzattal szennyvízcsatorna-rekonstrukció tárgyában.

Benkő Péter

A veszprémi Puskin, a Lövőház és a Füredi utcákban augusztusban kezdték meg a munkákat

Fotó: Benkő Péter

Az ivóvízvezetékek hatékonyságnövelő fejlesztésére több mint 780 millió forint vissza nem térítendő támogatást, míg a szennyvízhálózatok hatékonyságnövelő fejlesztésére közel 182 millió forint támogatást ítéltek meg. – Az ivóvízvezetékekkel kapcsolatos pályázat során több mint 16 kilométer hosszban valósult meg az ivóvíz-ellátó hálózat egy része Devecser, Dörgicse, Farkasgyepű, Hajmáskér, Hidegkút, Márkó, Nemesvámos, Olaszfalu, Papkeszi, Sóly, Szentantalfa, Szentkirályszabadja, Tagyon, Tótvázsony, Városlőd, Veszprém és Zirc településeken – mondta el lapunknak Radács Attila, a Bakonykarszt Zrt. vezérigazgató-helyettese, műszaki igazgató.

Az ivóvízhálózatokat célzó rekonstrukciós projekt keretében Veszprémben a Tüzér és a Puskin utcában valósultak meg a fejlesztések. – A felújítás során itt összesen több mint ezerháromszáz méter gerincvezeték és több mint hatszáz méter bekötővezeték újult meg, melyben többféle csővezeték-szakipari szerelési munkát, bekötővezeték-szakipari szerelési munkát, tűzcsap-telepítéseket, geodézai bemérést végeztek.

A Tüzér utcában lámpás forgalomirányítás mellett dolgoztak a kivitelezők 
Fotó: Benkő Péter

Hasonló szakmunkákat végeztek el a vármegyeszékhely Puskin, Lövőház és Füredi utcájában. A szennyvízhálózat-felújítási projekt során a Veszprém Szabadságpuszta gravitációs szennyvíz távvezeték rekonstrukcióját valósították meg.

– A hatékonyságnövelő projekt keretén belül a fejlesztés eredményeként közel két kilométer hosszban újítottuk fel a szennyvízcsatornát Veszprémben. Balatonszőlős, Dörgicse és Hegymagas településeken pedig több szennyvízcsatorna tisztítóaknájának felújítását végeztük el – tájékoztatott a vezérigazgató-helyettes, aki hozzátette, a kivitelezések és mindkét projekt teljes lezárása határidőben megtörtént.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában