Történelmi műsor

2023.03.16. 10:00

Szalagtánccal, furulyaszóval emlékeztek a forradalom hőseire

A márciusi ifjak és az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hősei előtt tisztelegtek a Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola tanulói ünnepi műsorukkal.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Az 5. A osztályos diákok szalagjátéka

Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

A megemlékezésen részt vevő környékbelieket Rieder András iskolaigazgató köszöntötte, majd saját versét szavalta el Józsa Károly tósoki lakos. Az iskola 5. A osztályos tanulói Riederné Fenyvesi Bernadett osztályfőnök felkészítésével magas színvonalú történelmi műsorral emlékeztek meg hazánk történelmének egyik legmeghatározóbb sorsfordulójáról. Az előadás során a prózák, versek mellett csodálatos furulyaszó csendült fel, majd a nemzeti lobogó színeiben pompázó szalagokkal egy szalagjátékot is előadtak. 

Az előadás alatt a háttérben projektoron mutatták be a műsor által megszemélyesített 1848/49-es forradalom és szabadságharc eseményeit. A tanulók előadása után a tósokberéndi Regös Nyugdíjas Klub énekkara lépett fel Rejtőné Csizmadia Márta vezetésével, majd Tüttő Ágoston káplán atya ünnepi gondolatait osztotta meg a közönséggel. A megemlékezés után az iskola előtt álló kopjafájánál a tanulók és a résztvevők elhelyezték a megemlékezés koszorúit és virágait. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában