Grundfocipályát avattak a Deák iskolában

A Báthory és a Kossuth iskolák után átadták a Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola udvarán kialakított műfüves pályát is a megyeszékhelyen. A 12 x 24 méteres grundfocipálya a Magyar Labdarúgó Szövetség égisze alatt valósulhatott meg, az Ovifoci program keretében. A 18 millió forintos beruházáshoz Veszprém város önkormányzata 1,8 millió forintos önrésszel járult hozzá.

Molnár Sándor

Fotó: Molnár Sándor/Napló

A Deák iskola mintegy 650 diákja egy ideje már nagy örömmel rúgja a labdát a műfüves pályán, amelynek hivatalos avatóját június 14-én tartották.

A kis ünnepségen Horváth Szilárd intézményvezető elmondta, hogy mind a délelőtti, mind a délutáni foglalkozások keretében használják majd a pályát a gyerekek. A mindennapos testnevelés részeként nagyon fontos, hogy egy új létesítménnyel bővültek az iskola lehetőségei, másrészt a szabadidő hasznos eltöltésére is jó lehetőséget kínál a grundfocipálya, ahol nagyon sokat pattog majd a labda reggeltől délutánig.

Az intézményvezető hozzátette még, hogy a szomszédos Örömhír óvodával nagyon jó kapcsolatot ápolnak, ezért semmi akadálya annak, hogy az ovisok is átjöjjenek és használják a pályát.

Finta Pétertől, az MLSZ Veszprém Megyei Igazgatósága igazgatójától megtudtuk, hogy az ovifoci népszerűsítésére létrehozott pályáknak a város óvodáiban nem találtak megfelelő méretű helyet. Vagy egy nagy fa – amit nem lehetett kivágni -, vagy egy csatorna, vagy valamilyen építmény útban lett volna az építéskor, ezért találták ki azt, hogy három általános iskolában létesítenek grundfocipályát. Ezzel a megoldással összekötötték az iskolákat az óvodákkal, és így még több gyerek mozoghat majd, és lelheti örömét a labdarúgásban.

A pályázat keretében a VFC USE pályája mellett a három veszprémi iskolában, illetve Balatonedericsen, Balatonfüreden, Herenden és Nemesvámoson létesült még műfüves focipálya a megyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában