így is végigmennek a távon

2021.01.11. 20:50

Műszaki hiba miatt a Dakar-rali feladására kényszerült a balatonfüredi csapat

Kovács Erika

Forrás: Fazekas Motorsport

– A mai napot fel kellett adjuk, műszaki probléma miatt! Elkezdett dőlni az olaj a kormányműből, kormányozhatatlanná vált az autó a sivatagban, minden kis bukkanóra kitépte a kormányt Károly kezéből, alig tudtunk kijönni közútra, 60 kilométert kellett megtenni a pályától a közútig! Majd még 240 kilométerre volt a szerviz – közölte a Fazekas Motorsport közösségi oldalán hétfőn este.

Így fogalmaztak: „Nagyon nehéz napon vagyunk túl, szomorúak vagyunk, hogy így alakult! Az éjszaka a fiúk megcsinálják, holnap újra rajthoz állhatunk, mérik az időeredményeinket, ám az összetett értékelésbe nem fog számítani. Szóval a versenyünknek vége. De végigmegyünk a távon, végül is ezért jöttünk! Köszönjük a sok aggódást, kérdéseket, biztatást, megvagyunk, jól vagyunk, holnapra a kis piros is jól lesz, megyünk tovább.”

Kitűnően teljesített a füredi csapat, és emberségből is példát mutatott, mely először vett részt a világ legnagyobb sivatagi rali versenyén Fotó: Fazekas Motorsport

Fazekas Károly pilótát szombaton Hailban, a verseny egyetlen pihenőnapján értük el telefonon, amikor egyebek mellett azt mondta, vasárnap és hétfőn maratoni napok, újabb ismeretlen pályák jönnek, és nem tudnak találkozik a szervizzel. Korábban megírtuk, a balatonfüredi Fazekas Motorsport csapata Fazekas Károly, Horn Albert, Csákány Péter trió, mely először vesz részt a Dakaron egy Scania versenykamionnal, a saját jó eredményével nem törődve segített a Dakar-rali másik magyar csapatának, a Szalay Balázs-Bunkoczi László kettősnek. A szakasz céljától 33 kilométerre, amikor Szalayék leugrattak egy dűnéről, a kocsi az orrára esett. Az autó eleje összetört, de füredi csapat a segítségükre sietett.

A világ legnagyobb sivatagi viadala január 3-án rajtolt el a szaúd-arábiai Dzsiddából, és ott is lesz a befutó január 15-én. A teljes táv 7600 kilométer, ebből a mért szakasz 4700 kilométer.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában