nem gondolta, hogy ekkora baj lesz belőle

2020.07.14. 20:00

Felfüggesztett fogházat kapott első fokon a sólyi gyermekgyilkos fenyegetőző apja

Zaklatás és rágalmazás vétsége miatt egy év kilenc hónap fogházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte három év próbaidőre felfüggesztett végrehajtás mellett Gyenizse Zsolt bíró F. F.-et a Veszprémi Törvényszéken kedden.

Kovács Erika

Varga Zoltán ügyvéd

Fotó: Kovács Erika/Napló

A férfit szabadlábra helyezték, pártfogói felügyeletet kap, bűnügyi költséget kell fizetnie, nem mehet a megfenyegetett család közelébe. Az ügyész súlyosbításért fellebbezett, így a jogerős ítéletet a Győri Ítélőtábla hozza meg.

A 49 éves F. F. ügyében emberölés előkészülete és rágalmazás miatt emelt vádat a Veszprém Megyei Főügyészség, és három év hat hónap börtönt indítványozott. A férfi megöléssel fenyegette a fia által két éve megölt nyolcéves sólyi gyermek kiskorú testvérét, és megfenyegette a kislány rokonait is.

Horváth Győző, a megölt kislány édesapja tanúként jelent meg a tárgyaláson Fotó: Kovács Erika/Napló

F. F. a székesfehérvári börtönből távmeghallgatáson kedden elismerte, hogy rágalmazta a megölt kislány családját, miszerint „pénzt szereznek a gyermek halálából”. Beismerte azt is, hogy a kommenteket ő írta álnéven, de azt tagadta, hogy bárkit is meg akart volna ölni. Közölte, apaként nagyon megijedt a fiát ért becsmérlő megjegyzések miatt, amit a megölt kislány kiskorú bátyja mondott egy internetes portálnak idén februárban, a fia ügyében hozott elsőfokú ítélet után. F. F. ezután írt – ahogy fogalmazott – meggondolatlan kommenteket, amit megbánt, nem gondolta, hogy ekkora baj lesz belőle.

Bocsánatot kért a családtól, a kislány apjától, Horváth Győzőtől is, aki tanúként jelent meg. F. F. elmondta, a sólyi szülőkhöz nem mertek elmenni, de lakóhelyükön hetente visznek virágot a kislány emlékére, akit nagyon sajnálnak.

Varga Zoltán ügyvéd Fotó: Kovács Erika/Napló

Pados Zita ügyész fenntartotta a vádat és a büntetést, Varga Zoltán védő szerint az emberölés előkészületének bűntettével szemben büntetlen védence zaklatást követett el. Az ügyvéd az ítélet után lapunknak elmondta, olyan ítélet született, amire számított.

Horváth Győző, a megölt kislány apja kifogásolta, hogy F. F. felfüggesztett büntetést kapott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában