szarvaspörkölt lesz belőle

2020.06.01. 11:30

Vadhúst ajándékoztak a vadászok a zirci kórháznak

Megyénk vadászai is csatlakoztak ahhoz az országos kezdeményezéshez, amellyel az egészségügyi dolgozóknak kívánják kifejezni megbecsülésüket, köszönetüket – tájékoztatta lapunkat Surányi Péter, az Agrárminisztérium Vadgazdálkodási Főosztály Balaton-felvidéki Vadgazdálkodási Tájegység fővadásza.

Müller Anikó Hanga

Megyei vadászok ajándékoztak vadhúst a kórház dolgozói közösségének, balról Takács András, Nagy Tamás, Varsányi Attila, Németh Attila, Surányi Péter

Fotó: Müller Anikó Hanga

– Egy vadász mi mással tudná háláját kifejezni, mint a 100 százalékban kiváló magyar bio vadhússal. A Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet közösségének 51 kilogramm vadhúst ajándékoztunk, az elejtett szarvasokat két megyei vadgazdálkodó, a Bakonyalja-Szarvaskő Vadásztársaság és a Szépalma-Somhegy Természetvédelmi és Vadász Egyesület ajánlotta fel a nemes célra – mondta a tájegységi fővadász, aki a megyében koordinálta a jótékonysági felajánlásokat.

A vadászoktól az ajándék vadhúst – balról – Vermes Tamás és Varsányi Attila vette át, mellettük Kovács Zoltán és Surányi Péter Fotó: Müller Anikó Hanga

A vadhús feldolgozása és élelmiszerláncba történő bevitele szigorú szabályokhoz kötött, Buzánszkyné Láng Mónika ügyvezető igazgató asszony vállalta a szarvasok konyhakész húsra történő feldolgozását és ideiglenes tárolását.

A vadhúst Vermes Tamás főigazgató és Varsányi Attila gazdasági igazgató vette át, elmondták, a húst a kórház alapításának százhúsz éves jubileumi ünnepségén használják fel, szarvaspörkölttel vendégelik meg a kollektívát és vendégeiket.

Megyei vadászok ajándékoztak vadhúst a kórház dolgozói közösségének, balról Takács András, Nagy Tamás, Varsányi Attila, Németh Attila, Surányi Péter Fotó: Müller Anikó Hanga

Az átadást jelenlétével megtisztelte Kovács Zoltán térségi országgyűlési képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában