Két nap alatt ötven kilométer

2020.01.18. 07:00

Ötven kilométeres emlékmenet a hősök tiszteletére

Kétnapos túrát teljesít a Bakony menetszázad a doni hősök előtt tisztelegve.

Marton Attila

20200117 Veszprém Megemlékezés, koszorúzás a katonai temetőben majd útnak indul a 20. Doni Hősök Emléktúra Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

A kétnapos program a Vámosi úti temetőben megemlékezéssel kezdődött, ahol a magyar, a német és a szovjet emlékhelynél is koszorút helyeztek el a résztvevők, majd megkezdték a kétnapos túrát.

A Bakony menetszázad ezúttal is nemzetközi: a magyar honvédség katonái mellett felső-bajorországi katonák és litván tartalékos is részt vesz a túrán. Mellettük a majsai huszárbandérium képviselői, a várpalotai Faller kadétjai, valamint a Báró Wesselényi Miklós-iskola és a papkeszi Bocskai-iskola apródjai is tagjai a századnak. A kép jobb szélén Ovádi Péter, aki Nemesvámosig elkísérte a menetet.

Az emléktúrát huszadik alkalommal szervezték meg. A megemlékezésen részt vett Brányi Mária alpolgármester a menetzászlót adományozó Veszprém képviseletében.

Fotó: Penovác Károly/Napló

Simon-Jójárt Sándor nyugállományú ezredes, a Magyar Tartalékosok Szövetsége Veszprém Megyei Egyesületének elnöke elmondta, a két nap alatt ötven kilométert teljesítenek a század tagjai. Pénteken Nemesvámoson keresztül Balatonfüredre sétáltak, ahol megkoszorúzták a hősi emlékművet.

Szombaton Balatonfüredről Balatonfűzfőre mennek, ahol a Jézus Szíve-plébániatemplomban szentmisével és megemlékezéssel ér véget a program.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában