egymást vádolják

2019.04.12. 07:00

Csaták Tapolca vezetésében

Dobó Zoltán polgármester visszavonta a város egyik alpolgármestere, Kozma Henrik valamennyi jogkörét.

Tóth B. Zsuzsa

Forrás: pixabay.com

Az alpolgármester iratait Kozma szerint szintén kipakoltatta az irodájából, ugyanis az alpolgármester a korábbi képviselő-testületi ülésén nem támogatta azon civil összefogás kezdeményezését, amely az Egységben Tapolcáért Egyesület nevet vette volna fel. Az egyesületnek a polgármester és tizenegy ismerőse a tagja, de a két alpolgármester nincs azok között. Az összefogásba tömörültek a jobbikos és szocialista önkormányzati politikusok az őszi helyhatósági választásokra készülve. A Tapolca név használatára a képviselő-testületnek kellett volna rábólintania, de Kozma Henrik meghiú­sította azt, mivel tartózkodott a szavazástól.

Dobó Zoltán levélben tájékoztatta Kozma Henriket, hogy azonnali hatállyal visszavonja valamennyi jogkörét, és Kozma szerint intézkedett az alpolgármester irodájának kiürítéséről. Kozma Henrik a kormánymegbízotthoz fordult jogorvoslatért. Dobó később úgy nyilatkozott, hogy csupán az egyik alpolgármesteri irodát ürítették ki, mivel annak más célt szántak, Kozma Henrik végezheti a munkáját.

Mint Dobó mondta, az önkormányzati választásokra polgármesterjelöltet és képviselőjelölteket állít az új szervezet, a polgármesterjelölt Dobó Zoltán lesz. Később a vita folytatódott, a vádak között szerepel, hogy a polgármester szerint közéleti szerepre alkalmatlan az alpolgármester. Kozma pedig fenyegetéssel vádolja Dobót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában