A gasztronómia bajnokai

2019.02.21. 07:00

Negyedszer lett aranyérmes Végh Ferencné kocsonyája

Idén is kimagasló eredményt értek el a Noszlopi Ízparádén a Tapolcafői Kertbarátkör tagjai: aki benevezett közülük, aranyérmet kapott házi készítésű ételkülönlegességéért a rangos gasztronómiai versenyen.

Polgár Tibor

A tapolcafői civil egyletet erősítő Bali Istvánné és Banai Ferencné a befőttjével, míg Megyeri Boglárka a tortájával érdemelte ki a legmagasabb elismerést. Végh Ferencné mindhárom benevezett gasztronómiai alkotásáért, így a kocsonyájáért, a süteményéért és a befőttjéért egyaránt aranyérmet kapott. – Az egyesület elnökeként büszkén vettem át a kertbarátkörünk által kiérdemelt emléklapot és serleget a IX. Noszlopi Ízparádén. Külön dicséret illeti Végh Ferencnét, aki mindhárom kategóriában aranyérmet ért el az alkotásai­val – nyilatkozta a Naplónak Somogyi Zoltán, a Tapolcafői Kertbarátkör Egyesület elnöke. Hozzátette, Végh Ferencné kocsonyakölteményét egymás után negyedik éve díjazta aranyéremmel a mesterszakácsokból álló bírálóbizottság.

Somogyi Zoltán megjegyezte, a kocsonya egy hagyományos, minden európai nép konyhájában fellelhető hideg étel, aminek az első írott receptje Franciaországban maradt fenn. A kocsonyának több kedvező egészségügyi hatása is van: a benne található zsírok gazdagok aminosavakban, lizintartalma miatt erősíti az immunrendszert, C-vitamin-­tartalma okán pedig elősegíti a kollagén felszívódását és termelődését, ezáltal jót tesz a bőr és a köröm egészségének.

A Tapolcafői Kertbarátkör elnöke úgy fogalmazott, újabb aranyérme után bátran nevezhetjük a kocsonyakészítés bajnokának Végh Ferencnét, aki egyébként kizárólag természetes alapanyagokkal dolgozik, és a hagyományos módon készült ételeket részesíti előnyben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában