Humor, zene, véradás

2018.06.24. 14:28

Családi napot rendeztek Nagyesztergáron

Családi napra hívta a települési önkormányzat a falu lakóit, az idén immár tizenegyedik alkalommal, melyen minden korosztály számára kínáltak programokat.

Müller Anikó Hanga

A családi napon minden korosztálynak kínáltak programot Fotó: Müller Anikó Hanga

2008-ban egészen családias hangulatban indították el a programot, helyi és amatőr fellépőkkel, mára a rendezvény nagyszabásúvá nőtte ki magát, mondta el Szelthofferné Németh Ilona polgármester asszony.

A családi napon minden korosztálynak kínáltak programot Fotó: Müller Anikó Hanga

Délelőtt a gyermekek papírsárkányt készítettek és eregettek, majd a Veszprém Baranta csoport tartott bemutatót és az érdeklődők kipróbálhatták a harcászati eszközeiket. Műsort adtak az óvodások, az iskolások, bemutatkozott Vessző Ivett tánccsoportja. Nagy sikert aratott Galambos Fecó bűvész műsora, fellépett a helyi Margaréta Dalkör, a Bahar Hastánc Egyesület, Mahó Andrea és Miller Zoltán színész-énekesek, Ürmös Zoltán a Humorista Stand Up Bigádból és a Cairo pop trió.

A gyermekek jól szórakoztak a különféle játékokkal, volt légvár, élő csocsó, csillámtetoválás, láda-derbi, fa körhinta, több ügyességi népi játék, gokart és kézműves foglalkozás. A főzőversenyhez az önkormányzat biztosította a húst és a tűzifát, az első helyezést az ízletes pörkölttel a helyi polgárőrök csapata nyerte, második Szabó Angéla, harmadik Molnár Andi lett.

Első alkalommal szerveztek véradást, együttműködve a helyi vöröskereszt alapszervezettel és a Magyar Vöröskereszt Zirc Területi Szervezetének vezetőjével, Magyar Lászlónéval. Sokan vették igénybe az egészségügyi szűrést, a vércukor-, véroxigén szint-, és vérnyomásmérést.

Az éjszakába nyúló bálon az Oázis zenekar muzsikájára mulattak a helyiek és a vendégek. A családi napot helyi és környékbeli vállalkozók, cégek támogatták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában