a Pápai úton

2018.05.02. 20:00

Nyolcvan férőhelyes szálló várja majd a munkásokat Veszprémben

A térségben működő vállalkozások gyakran kerülnek olyan helyzetbe, hogy a városon kívülről kell munkaerőt hozniuk – mondta el a szerdai sajtótájékoztatón Brányi Mária alpolgármester a városban épülő új, önkormányzati fenntartású munkásszálló indokoltsága kapcsán.

Leitner Vera

Fotó: Pesthy Márton / Napló

Veszprém Megyei Jogú Város önkormányzata munkásszállást alakít ki a Pápai út 37. szám alatti épület első és második emeletén. A szálló tervezett befogadóképessége nyolcvan fő lesz, a szobák kialakítása során egy egységhez két darab kétágyas szoba tartozik majd, wc-vel, zuhanyzóval, kis étkezővel és konyhapulttal. A két szinten összesen húsz darab azonos kialakítású szobaegység készül el a közeljövőben. A város gazdasági fejlődésének fenntartása érdekében indultunk azon a pályázaton, mely munkásszálló létesítését tette lehetővé, fogalmazott Brányi Mária alpolgármester az önkormányzati tulajdonban lévő épület kapcsán, mely tavaly ősz óta üresen áll.

Fotó: Pesthy Márton / Napló

Lamos Péter, a városfejlesztési iroda vezetője elmondta, kicserélik a gépészeti rendszereket, közösségi terek épülnek a szobaegységek mellé, továbbá például vasalószoba, orvosi szoba, új bútorok és berendezési tárgyak állnak majd az itt lakók rendelkezésére.

Fotó: Pesthy Márton / Napló

A támogatást a Veszprém Megyei Kormányhivatal nyújtja, a Nemzeti Foglalkoztatási Alap foglalkoztatási alaprészének központi kerete finanszírozza. A bruttó 360 millió forintot (közel nettó 284 millió forint) meghaladó projektösszköltséghez nettó 159 millió 666 ezer forint támogatást kapott az önkormányzat, mely a pályázattal vállalta, hogy a beruházási költségek negyvennégy százalékát saját forrásból biztosítja. A város együttműködési megállapodást írt alá a Continental Automotive Hungary Kft.-vel, a Jost Hungária Bt.-vel és a VALEO Auto-Electric Magyarország Kft-vel a munkásszállás hasznosítására, illetve a beruházás befejezésétől számítva legalább tíz éven keresztül munkásszállóként működteti az épületet. Az építési kivitelezés még ebben az évben befejeződik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában