láthatósági mellényben

2017.10.26. 08:17

Ovijárat: a legkisebbek biztonságáért

Folytatta az Ajkai Rendőrkapitányság saját, önálló szervezésű „Ovijárat” elnevezésű programját, amit 2006 óta szerveznek meg, közölte Kucsera Katalin megyei rendőrségi sajtóreferens.

Kovács Erika

- Ez a program csak óvodásoknak szól, akiket szüleik autóval szállítanak, így a biztonságos gyalogos közlekedésről sokszor a legalapvetőbb ismeretekkel sem rendelkeznek, fogalmazott a sajtóreferens. Mint mondta, a cél a gyermekek biztonságos közlekedésre nevelése, amit városi sétát mutatnak meg nekik a rendőrök tavasszal és ősszel. Megtanítják az óvodásoknak a közlekedési szabályokat, és séta közben válaszolnak a gyerekek kérdéseire is.

Az ajkai óvodások láthatósági mellényben rendőrökkel sétáltak végig a városon, hogy megtanulják a biztonságos közlekedés szabályait Fotó: rendőrség

A séta idejére láthatósági mellényt viselnek az óvodások., így a közlekedésben részt vevők jobban odafigyelnek rájuk. Az autósok a csoport láttán azonnal megálltak a kijelölt gyalogos-átkelőhelynél és átengedték a gyermekeket. A közel egy órás sétán a gyermekek megtanulhatták, hogy fokozottan ügyeljenek saját magukra, illetve másokra is. Az Ovijáraton 2006 óta körülbelül 5000 gyermek vett részt, a program kezdete óta gyalogosan vagy kerékpárral közlekedő gyermek nem szenvedett közlekedési balesetet ebből a korosztályból a településen. -A 2017/2018.-as tanév őszi Ovijáratán a napokban vettek részt az ajkai és vidéki óvodások, akik nagyon kedvelik ezt a sétát, és már várják a következő alkalmat, fogalmazott Kucsera Katalin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában