Vigyázat csalók!

2024.03.18. 15:00

Online-átverés – mutatjuk a konkrét sms-t

Egy olvasónk, aki nem kívánja megnevezni magát, küldte el nekünk az alábbi fotót. Egyértelmű, hogy online-átverés, csalás, hiszen rég leszokott az netes rendelgetésekről, na meg a körzetszám is alátámasztja ezt.

Benkő Péter

Online-átverés: ne dőlj be neki!

Forrás: Olvasó

Olvasónk egy az egyben lefotózta telefonjával a számára ki tudja, honnan, kiktől kapott sms-üzenetet. Korábban is felhívtuk olvasóink figyelmét arra, hogy ne dőljenek be hasonló tartalmú üzeneteknek, mert könnyen a pénzük bánhatja. Legjobb, ha meg sem nyitják az ismeretlen, különösen 9-essel kezdődő körzetszámról érkezett szövegeket.

Online-átverés: ne dőlj be neki!
Forrás:  olvasó

Az meg, hogy valaki holtbiztos nem rendelt sehonnan semmit, határozottan sokat nyom a latban: törölni az ilyet! Ráadásul cégnevet sem ad meg az üzenet, bár cégnevekkel is visszaélnek. Törölni, és nem foglalkozni vele, se visszahívni, se válaszolni, és főleg adatokat küldeni vagy utalni nem szabad neki. Ez kamu, csalás, csak a pénze bánja!

Vigyázzunk magunkra!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!