Magára hagyta a nőt, akinek súlyos sérüléseket okozott a kutyája

Két rendbeli, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége, valamint segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy nő ellen, akinek gondatlansága folytán a kutyája okozott két esetben is súlyos sérüléseket.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A 66 éves nő 2020. augusztus 8-án sétáltatta kutyáját egy Balaton parti település utcáján pórázon, szájkosár nélkül, amikor melléjük ért kerékpárral a kiskorú sértett. A kutya a kerékpáros felé kapott és a jobb lábán megharapta, amivel 8 napon túl gyógyuló sérülést okozott a gyermeknek – írja közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség.

Egy hónappal később, szeptember 11-én a késő délutáni órákban a vádlott hazatéréskor kinyitotta a kaput, de nem figyelt kellően a kutyájára, amely kiszaladt az utcára. Éppen ekkor sétáltatta arra kisméretű kutyáját egy másik nő, aki kiskutyáját a karjába vette, látva az utcára kiszaladt és feléje tartó másik kutyát. A kiszabadult kutya többször felugrott a sértettre, belekapott a tenyerébe és a combjába is beleharapott, majd visszafutott az udvarra. A sértett súlyos sérüléseket szenvedett, ám hiába kérte már támadás közben is a vádlottat, hogy szedje le róla a kutyáját, majd később, hogy hívjon számára mentőt, a vádlott ennek nem tett eleget, majd mindenféle segítségnyújtás nélkül, a sértettet magára hagyva bement az általa lakott ingatlan területére.

Az ügyészség a vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!