Kirívó esettel nem találkoztak

2020.06.23. 11:00

Közös ellenőrzést tartottak a Veszprém megyei erdők védelméért

A Veszprémi Erdőgazdaság (Verga) Zrt. erdészei és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei, mintegy harmincan ellenőrizték a Veszprém, Várpalota, Zirc és Tés környékén található táj- és természetvédelmi területeket, erdőket a minap, tudtuk meg a rendőrségtől.

Kovács Erika

Forrás: rendőrség

Céljuk a természetvédelem volt, de figyelték egyebek mellett a falopást, az orvvadászatot is.

Az akció során a rendőrök tizenkét alkalommal intézkedtek jogsértő cselekmények elkövetése miatt, közülük két esetben erdőrendészeti szabálysértés miatt feljelentést tettek, valamint egy férfival szemben szabálysértési eljárás indult, mert az erdészet tudta és engedélye nélkül elhullott gímszarvasagancsot gyűjtött. Két fővel szemben közigazgatási bírságot szabtak ki a behajtási tilalom megszegése, további két személy részére a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt. Helyszíni bírságot két sofőr kapott, lejárt vezetői engedély és kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás hiánya miatt.

A jövőben is lehet számítani hasonló ellenőrzésekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!