vonatbaleset

2018.11.13. 13:28

Felelősségre vonják a hajmáskéri férfit, aki a síneken hagyta a kocsiját

Ittas járművezetés és vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetése miatt indított eljárást a Veszprémi Rendőrkapitányság.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Korábban már mi is beszámoltunk a balesetről, amelynek részleteiről a police.hu tudósít. Egy 26 éves helyi lakos 2018. november 12-én 18 óra körül személygépkocsijával Hajmáskér belterületén közlekedett. Haladása során járművével az úttesten meg akart fordulni, tolatás közben azonban ráhajtott a vasúti sínekre, ahol a gépkocsi megakadt. A sofőr kiszállt a járműből, majd a menetrend szerint Budapest felől Veszprém felé tartó személyvonat a fékezés ellenére nekiütközött az autónak. A baleset következtében személyi sérülés nem történt.

 

A rendőri intézkedés során a gépjárművezetővel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért a férfit további mintavétel céljából előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra – adja hírül a police.hu.

Az ügy kapcsán járművezetés ittas állapotban vétség és vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!