veszprém

2018.07.31. 08:41

Hamis jogosítvánnyal vezetett egy férfi

Közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség egy 43 éves férfival szemben, aki 2018 áprilisában jogosítvány nélkül vezetett, majd igazoltatáskor a rendőröknek hamis iratokat adott át, tudtuk meg Gulyás Ildikó megyei főügyészségi szóvivőtől.

Kovács Erika

A vádirat szerint a férfit Papkeszinél igazoltatták a rendőrök, akiknek valótlanul azt állította, hogy rendelkezik vezetői engedéllyel, de azt elhagyta. Emellett – szintén valótlanul – arra is hivatkozott, hogy korábban már igényelt új vezetői engedélyt. A férfi a rendőröknek átadott egy 2018. januári, hatóság által kiállított iratot, mely szerint „A” és ”B” kategóriában is van jogosítványa, de ilyennel nem rendelkezett. Az okiratot a férfi maga készítette, miután egy másik iratot lemásolt, amelyen adatokat megváltoztatott, eltüntetett. Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabását indítványozta a bíróságnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!