Válságálló cég

2024.04.25. 20:00

Új üzemet és gépsort adtak át Nemesvámoson

A Csatári László egyszemélyes tulajdonában álló Jáger Holding legújabb üzletágának, a Jáger Pipe Kft. csőgyártó üzeme Nemesvámoson épült új gyártócsarnokának avatóünnepségét rendezték csütörtökön. A Jáger Pipe Kft. nemesvámosi gyártócsarnokában száz százalékban műanyag alapanyagból készítenek vízvezetéket, gázvezetéket, csatornavezetéket és a villamosenergia-szektor számára kábelvédő csöveket.

Juhász-Léhi István

Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter elmondta, megtisztelő egy-egy hasonló meghívás, különösen akkor, amikor sem a kormánynak, sem az Európai Uniónak nincs köze a fejlesztéshez. – Ha egy cég a saját nyereségéből félretesz azért, hogy azt visszaforgassa a jövő fejlesztéseire, akkor ezzel a munkatársai és összességében a magyar nemzetgazdaság javát kívánja szolgálni – mondta el a miniszter. – Amit Csatári László az elmúlt évtizedekben tett a magyar nemzetgazdaságban, a térség gazdaságában, az önmagában is példamutató – fogalmazott Navracsics Tibor. Rámutatott, a cég Magyarország több pontján is működtet üzemeket, és nemcsak működteti ezeket az üzemeket, hanem fejleszt is, amivel azt a polgári vállalkozói mentalitást mutatja meg, amelyet a hétköznapokban ritkán látni megnyilvánulni. Csatári hosszú távon is megalapozza a munkáltató és a munkavállalók közötti jó kapcsolatot és a munkavállalók lojalitását. Ez biztosítja azt, hogy a cég válságálló. Hozzátette, Csatári László zsenijét dicséri ez a fejlesztés, de mindehhez kell egy olyan gazdasági és regionális környezet is, mint amilyen a nemesvámosi. 

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Csatári László megnyitójában arról beszélt, elkötelezettek abban, hogy Magyarországon magyar cégek magyar termékei legyenek a piacon, miközben a munkahelyeket megőrizve fejlesztéseket hajtsanak végre. – Szeretnék hálát adni mindazoknak a munkatársaknak, dolgozóknak, alvállalkozóknak, akik az elmúlt két hónapban egy romépületből varázsoltak nekünk egy csodát, ami egyfajta Guinness-rekord, hiszen ez idő alatt elbontottunk egy épületet, fölépítettünk egy újat, és elkezdtük a termelést. Ezzel olyan példát tudunk mutatni mindenkinek, ami az emberek szorgalmát, tisztességét, kitartását, a kivitelezők becsületét és hozzáállását mutatja meg. Azt, hogy ma Magyarországon érdemes fejleszteni, érdemes beruházni – fogalmazott a tulajdonos.

Mint az ismeretes, Csatári László 35 évvel ezelőtt alapította meg egyszemélyes vállalkozását. Műanyagipari fröccsöntéssel autóipari beszállítóként kezdte, majd saját márkájú műanyag gépészeti termékeivel jelent meg a piacon. A Csatári-féle energetikai mérőszekrény hamar népszerű lett mind Magyarországon, mind külföldön. Jelenleg Európa egyik legjelentősebb műanyagipari energetikaiszekrény-gyártója. A csütörtökön átadott beruházás 400 millió forintba került.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!