Pályázat

2024.04.25. 07:00

Minőségfejlesztési műhelyfoglalkozások indultak vármegyénkben is

A Kulturális és Innovációs Minisztérium által kiírt Minősített Közművelődési Intézmény cím, Minősített Közösségi Színtér cím és Közművelődési Kiválóság díj pályázatai idén új feltételeket szabtak a minőségfejlesztési műhelyfoglalkozásokra pályázóknak. Egyik az, hogy minden szervezetnél legyen legalább egy olyan munkatárs, aki elvégezte a közművelődési kiválóságmodell-képzést, tehát rendelkezik a pályázat megírásához szükséges ismeretekkel.

Benkő Péter

A Nemzeti Művelődési Intézet (NMI) tavasszal négy helyszínen indított képzéseket. A műhelyfoglalkozásokat már lebonyolították a Borsod-Abaúj-Zemplén, a Heves, a Jász-Nagykun-Szolnok, a Hajdú-Bihar és a Csongrád-Csanád vármegyei munkatársak részére, és előttük állnak a Somogy, a Győr-Moson-Sopron és a Veszprém vármegyei foglalkozások. Egy-egy látogatás alkalmával két műhelyfoglalkozást tartanak, a harmadik online lesz.

A minőségfejlesztési műhelyfoglalkozásokon a közösségi színterekben dolgozó munkatársak bepillantást nyernek a minőségügyi modellekbe
A minőségfejlesztési műhelyfoglalkozásokon a közösségi színterekben dolgozó munkatársak bepillantást nyernek a minőségügyi modellekbe
Forrás: Nemzeti Művelődési Intézet

A közösségi színterekben dolgozó munkatársak bepillantást nyernek a minőségügyi modellekbe, megismerkednek a közművelődésben használatos modellel. Számos példával segítik a pályázatok elkészítését, bemutatnak rossz példákat is, az önértékelés megismertetése mellett kitérnek az auditálás menetére. A résztvevők feltehetik kérdéseiket, lehetőséget adnak kidolgozott pályázatok közös elemzésére.

A megvalósult alkalmak alapján nagyon jó tapasztalatokról számolnak be. Van olyan jelentkező, aki tanulva a tavalyi sikertelen pályázatból egy év felkészülés után újra benyújtotta pályázatát, és elkezdte a minőségfejlesztés mentén végezni munkáját. Volt helyszín, ahol a polgármester is részt vett a műhelyfoglalkozás egy részén.

A műhelyfoglalkozások harmadik alkalmán a NMI által fejlesztett minőségfejlesztési felület jobb megismerésére, a felülettel kapcsolatos kérdések megbeszélésére lesz lehetőség. A Minőségfejlesztési Központ munkatársai folyamatosan figyelik a felületet, ahol látszik, több pályázó ismerkedik vele, s vannak, akik már töltik fel pályázatukat. Ezt az alkalmat minden jelentkező számára nyitottá teszik, hogy minden pályázat határidőre, a kiírásnak megfelelően kerülhessen fel a felületre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!