A választék is szinte végtelen

2024.05.03. 10:00

Még mindig jellemző ballagási ajándék a laptop

Ahogy az esküvői, úgy a ballagási ajándék is egyre több esetben maga a pénz, amiből aztán azt vásárol a fiatal, ami éppen szükséges, amit szeretne. Egy friss felmérés szerint is a végzős diákok többsége pénzt kér, ám az állandó ballagási ajándékok között ma is meghatározó részt tesz ki a laptop, illetve a notebook.

Szijártó János

Ezt erősítette meg lapunk kérdésére Vörös Béla, egy tapolcai számítástechnika szaküzlet vezetője, tulajdonosa. Mint mondta, valóban praktikus ballagási ajándék a hordozható számítógép, hiszen erre minden továbbtanuló fiatalnak szüksége van. A többség esetében éppen ezért erre az időszakra igazítják az informatikai eszközök megújítását.

Az állandó ballagási ajándékok között ma is meghatározó részt tesz ki a laptop, illetve a notebook és ehhez mérten a választék is szinte végtelen
Az állandó ballagási ajándékok között ma is meghatározó részt tesz ki a laptop, illetve a notebook, és ehhez mérten a választék is szinte végtelen
Fotó: Szijártó János/Napló

– Divatos ajándék napjainkban az okosóra, az okostelefon, de a hordozható számítógép talán a legpraktikusabb a ballagók számára. Ez egy olyan eszköz amelyre szüksége lesz a továbbtanuló diáknak, mondhatni, kötelező tartozék, ráadásul az sem mindegy, hogy milyen paraméterekkel rendelkezik. Ezért sok szülő inkább pénz vagy utalvány formájában ajándékozza gyermekének, hiszen a legtöbb esetben ő tudja pontosan, mire van, illetve mire lesz szüksége. Persze nemcsak a tanulást segíti elő egy-egy ilyen eszköz, a kommunikáció, a szórakozás, a játék is lényeges szempont a kívánt konfiguráció kiválasztásához. Ezek összességét pedig legjobban az a fiatal tudja, aki használja majd – fogalmazott Vörös Béla, aki úgy látja, hogy a laptop továbbra is az egyik legnépszerűbb ballagási ajándék.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában