Halimba

2014.03.28. 13:02

Várják a programokat

Halimba - A Veszprém Megyei Mozgássérültek Egyesülete Halimba, Szőc, nyirádi csoportjának tagjai idén először találkoztak a téli hónapok után a napokban.

Tóth B. Zsuzsa

Az első összejövetelen az elmúlt hónapok élményeit és programjait beszélték meg. Természetesen a múlt év után már az idei programokat készítették elő, javaslatokkal is élve. Már hagyomány körükben, hogy tavasszal gyógyfürdőzéssel kezdik az évet, majd nőnapi színházba mennek, nem csak a hölgyek.

A Veszprém Megyei Mozgássérültek Egyesülete Halimba, Szőc, nyirádi csoportjának tagjai idén is várják a közös programokat (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

A csoport idei évi tervei között szerepel egy egri, aggteleki kirándulás a Fertő-tavi hajózás mellett, valamint a gyógyfürdők látogatása. Nagy örömmel mennek mindig bográcsozni, üdülni, az egyesület üdülője Borgátán egy kellemes hely mindannyiuk számára. Ott lehetőségük nyílik csoportosan vagy egyénileg is eltölteni egy hetet, az üdülő mindig várja a tagokat. Mozgássérülteket, más civil szervezeteket, valamint családokat, barátokat, üdülni vágyókat. A mostanra megújult környezet és a kellemes programok, valamint a környék látnivalói emlékezetes élményeket nyújtanak az odalátogató vendégeknek, pihenni vágyóknak. A csoport tagjai örömmel utaznak. De jellemző rájuk a támogatás is, más civil szervezetek által kezdeményezett, jótékonysági programoknál segítenek megyei és települési szinten egyaránt.

Társadalmi munkákat vállalnak településeiken és főként a borgátai üdülőben. Várják azon segítő kész tagok, és támogatók segítségét, akik ötleteikkel, munkájukkal tennének a mozgássérültek programjainak, pihenésének megvalósulásáért. A programok és a munkák mellett a csoport tagjai rendszeresen látogatják a súlyosan mozgássérült tagokat és információt adnak számukra programjaikról, lehetőségeikről. Valamint várják a régi és az új tagokat, vendégeket rendezvényeiken, mert tudják és vallják, hogy a közösen eltöltött napok színesebbek, mint a magány.  


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!