Gazdaság

2014.12.21. 20:24

Karácsony hotelben - több wellness szállóban lesz telt ház az ünnepekben

Egyre többen töltik a karácsonyt szállodában. Sokan már a szentestét sem otthon ünneplik. A legnépszerűbb balatoni wellness szállókban telt ház lesz az ünnepekben.

Prevics Éva

A magyarok közül is egyre többen döntenek úgy, hogy kihagyják a karácsonnyal járó munkát és pihenéssel töltik az ünnepet. Míg 8-10 éve szinte elképzelhetetlen volt, hogy egy család szállodában töltse a karácsonyt, ma már sok hotel kifejezetten csábító karácsonyi ajánlatokkal bombázza a pihenni vágyókat-mondta a Naplónak Szijártó Csaba a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének regionális alelnöke.

A Napló több mint egy tucat megyei szállodát megkeresett és azt tapasztalta, hogy még mindig sok olyan hotel van, ami bezár karácsonyra, ám vannak, amelyek ilyenkor kapcsolnak rá igazán, több balatoni wellness szálloda telt házzal üzemel karácsonykor is.

A balatonalmádi Ramada Hotelben december eleje óta telt ház van és december 24 és 27 között sincs már szabad hely - mondta Némedi Tamara értékesítési asszisztens. A szálló karácsonyi műsorral, neves fellépőkkel, gyerekprogramokkal csábította a vendégeket.

Egy balatonfüredi szálloda is tele van karácsony első napjától egészen január 2-ig. Egyelőre szentestére van még néhány üres szoba - mondta a szállodaigazgató. Rádóczy Andrea szerint a kényelem miatt egyre többen választják a pihenésnek ezt a formáját karácsonykor. Hozzátette: fontos, hogy egy hotel ilyenkor bensőséges hangulatot teremtsen. A hotelben közös karácsonyfa díszítéssel és szobaszámmal ellátott mézeskaláccsal kedveskednek a vendégeknek.

Egy másik füredi hotel munkatársának tapasztalata szerint is évről-évre több vendég érkezik a szállodába pihenni karácsonykor. Sági Boglárka sales manager elmondta: főként párok vagy idősebbek utaznak el otthonról az ünnepekben, kevesebb ilyenkor a családos vendég. A szálló karácsonyi foglalói közül mindössze 10-15 százalék családos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!