Gazdaság

2014.10.21. 17:00

A céges vendégek és a konferenciák a szállodák megmentői télen

Balatonfüred - A Balatont nemcsak a fürdőző turisták kedvelik egyre inkább, a cégek is gyakran tartanak itt rendezvényeket, ami igencsak jól jön a téli holt szezonban a szállodáknak. De mi is lenne jobb egy fárasztó, előadásokkal tűzdelt nap után, mint egy balatoni szállóban pihenni?

Prevics Éva

Tavalyhoz képest nőtt a konferenciaturizmus a szállodában - mondta a Naplónak a Hotel Silver Resort tulajdonosa. Rádóczy Andrea kiemelte: eddig is sok céges rendezvényt tartottak náluk, de idén meglepő módon az eddig konferenciaturizmus szempontjából holt szezonnak tűnő július, augusztus hónapokban is nagy számban érkeztek céges csoportok. Hozzátette: ezekben a napokban is tele van a szálló céges rendezvényekkel, sőt, már a karácsonyi időszakra is vannak foglalások. Szeptembertől májusig a bevétel legnagyobb részét a céges rendezvények biztosítják - mondta a Naplónak az Anna Grand Hotel igazgatója. Ilyenkor az egyéni vendégekre már csak hétvégén, ünnepnapokon vagy iskolai szünetekben lehet számítani. A Balatonra érkező cégek munkatársai nem töltik minden idejüket a konferenciatermekben, általában terveznek időt városnézésre, vitorlázásra, borkóstolóra vagy kerékpártúrára is - tájékoztatott Szijártó Csaba.


Műfordítóknak tartottak többnapos konferenciát nemrég a Hotel Silver Resortban (Fotó: Prevics Éva)

A konferenciák az összbevétel 30 százalékát adják - mondta a Flamingó Hotel munkatársa. A Balaton környékét általában azért választják a cégek, mert itt sok programlehetőség van és az infrastruktúra is megfelelő. Az a tapasztalat, hogy a vállalkozások igyekeznek olyan helyszínt választani, ami a legtöbb munkavállaló számára könnyen megközelíthető. Sági Boglárka sales manager elmondta: a teremkapacitások jelentősek, jó, ha van egy több száz személyes és néhány kis szekcióterme a hotelnek. A Flamingó a legtöbb céget Budapestről fogadja, de egyre inkább érdeklődnek a szlovák vállalkozások is - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!