Gazdaság

2014.09.17. 15:10

Miniszteri biztossá nevezték ki dr. Mihalovics Pétert

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a Bakony-Balaton térség fejlesztéséért felelős miniszteri biztossá nevezte ki dr. Mihalovics Péter miniszteri kabinetfőnököt.

Balla Emőke

A térség kulturális súlyához, turisztikai, gazdasági lehetőségeihez méltó szerep kell, hogy jusson a Bakony-Balaton régiónak a hazai forráselosztás rendszerében, nyilatkozta dr. Mihalovics Péter.

– Bakony, Balaton, Somló-vidék, Balaton-felvidék nagyon eltérő termékkínálattal rendelkezik a hazai és nemzetközi piacon. A térség adottságai alkalmassá teszik arra, hogy fiatalok és idősebbek, külföldi és hazai vendégek egyaránt találjanak maguknak kikapcsolódási, kulturális vagy sportolási lehetőséget. Nem tudnék Közép-Európában a Bakony-Balaton térségnél jobb adottságokkal rendelkező régiót mondani. A küldetésünk: ezt tökéletesen kihasználni. A 2014-20-as költségvetési ciklus egyik fő nyertesévé kell közösen tennünk a Bakony-Balaton régiót. Egyrészt közvetlen brüsszeli források lehívásában kell tudnunk intenzívebb szerepet vállalni, amiben jelentős segítségre számíthatunk dr. Navracsics Tibor leendő uniós biztostól, a Bakony-Balaton régió feltétlen támogatójától. Másrészt nagy lehetőséget látok a térség gazdasági szereplőinek versenyképességi mutatóját javító pályázatok támogatásában.

A miniszteri biztos elmondta, a következő pár hónap tervezéssel telik. Reményei szerint még idén egy Bakony-Balaton térségfejlesztési koncepciót tesznek le a döntéshozók asztalára, jövő évtől kell megvalósítani a közös célokat. Munkájában a térség tapasztalt szakembereire és döntéshozóira számít. Kulcskérdés a közelgő önkormányzati választásokon megválasztott településvezetőkkel való korrekt partnerség kialakítása. Porga Gyula, a Bakony-Balaton régió központjának számító Veszprém polgármesterének személye például garancia a kormány által támogatni kívánt fejlesztések megvalósítására, közölte a miniszteri biztos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!