Foci

2014.10.15. 18:20

Jól koncentrált az Ajka

Budapest - Nem érdemelt vereséget az FC Ajka labdarúgó együttese a Vasas otthonában a Liga Kupa 4. fordulójában.

Munkatársainktól

Vasas-FC Ajka

2:1 (0:0)

Illovszky stadion, 100 néző. V.: Nazsa (Viszokai, Kelemen). Vasas: Németh G. - Preklet (Ferenczi 54.), Ródenbücher, Tamás, Hajdú Gál, Lázok (Oláh 85.), Nagy T., Ádám (Nagy D. 54.) - Remili, Pál (Polényi 82.). Edző: Szanyó Károly. FC Ajka: Tulipán - Mogyorósi, Asztalos (Lattenstein 46.), Zámbó, Gunther (Csordás Sz. 46.) - Köles, Varga, Kalász (Merk 65.), Szabó Zs. (Matetits 54.) - Csordás S. (Major 83.), Horváth V. Megbízott edző: Jákli Péter.

Gólszerző: Lázok 61., Ferenczi 75., ill. Kalász 52. percben.

Kiállítva: Varga a 62. percben.

A 9. percben Gunther húsz méteres szabadrúgását hárította Németh. A másik oldalon a 12. percben Nagy Tamás lőtt mellé 18 méterről. A 22. percben ajkai labdavesztés után Remili hozta helyzetbe Pált, akinek közeli lövését Tulipán óriási bravúrral hárította. A 34. percben Mogyorósi remek átadásával Szabó került helyzetbe, lövését Németh a bal sarok elől mentette szögletre. A 42. percben Ádám került helyzetbe, Tulipán azonban ezúttal is hárított. A félidő utolsó eseménye Varga lökete volt, amit Németh hárított.

Az Ajka (zöldben Major) egyenrangú félként küzdött a Vasasnál (Fotó: Penovác Károly)

A Vasas alakította ki az első helyzetet a második félidőben, Gál lövését azonban Tulipán védte. Az 51. percben vezetést szerzett az FC Ajka: Csordás indította Kalászt, aki betört a 16-oson belülre és 14 méterről a kapu bal oldalába helyezett, 0:1.

A 62. percben egyenlített a hazai csapat: baloldali beadásnál Lázok maradt üresen és nyolc méterről a jobb sarokba fejelt, 1:1. A 64. percben Varga megkapta második sárgáját és villant a piros is, mehetett zuhanyozni.

A 70. percben tűzijáték alakult ki a Vasas kapuja előtt, a Csordás testvérek próbálkoztak lövéssel, ám végül Németh védett.

A 75. percben jobboldali hazai szöglet után a kapu előtti kavarodásban Ferenczi rutinja a Vasast segítette előnyhöz, 2:1. A 78. percben ismét Tulipán hárított, ezúttal lábbal.

Jákli Péter: - A mai mérkőzés megmutatta, hogy a megfelelő koncentráció és hozzáállás jó játékot is eredményezhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!