Foci

2009.05.25. 02:27

Hat góllal szemben nulla - Szenzációs Lombard- és Ajka-győzelem

Ajka, Kaposvölgye - Az NB II-es labdarúgó- bajnokság nyugati csoportjában éppen annyi gólt rúgtak az ajkaiak és pápaiak, ahány pontot kiérdemeltek, azaz hatot.

Munkatársainktól

FC Ajka-Baja 3:0 (0:0)

Ajka, 400 néző. V.: Kiss (Kepe, Deutsch). 

Ajka: Grőber - Pothárn, Subicz, Pákai, Gunther - Gyűrüsi, Kaj, Szabó, Imre - Mihalecz, Manganelli. Edző: Artner Tamás. Baja: Baranyai - Mitasz, Hrátkai, Zsók, Jenei - Lógó, Trucz, Lovricz, Facskó - Nagy, Frölich. Edző: Nagy Tamás.

Csere: Jenei helyett Krajncz a 9., Krajncz helyett Gyenei a 62., Szabó helyett Csörnyei a 73., Gyűrüsi helyett Kovács a 76., Mihalecz helyett Szöllőskei és Lovricz helyett Veszelinov a 80. percben.

Gólszerző: Subicz a 72., Mihalecz a 76., Kovács a 86. percben.

Sárga lap: Pákai a 15., Gunther a 67., Trucz a 70., Gyenei a 74. percben.

Az ajkaiak U17 és U19-es labdarúgói vezették be a csapatokat a pályára. A második percben Jenei rossz mozdulatnál lesérült, nem tudta folytatni a játékot. A 10.-ben Szabó remekül tálalt Manganelli elé, akinek lövését Baranyai bravúrral védte. Az ellentámadásnál Lógó 25 méterről próbálkozott, centikkel tévesztette el a kaput. A 16. percben Gyűrüsi lövése a védőkről pattant szögletre. 

Egy perccel később Nagy 12 méteres lövését védte kitűnő érzékkel Grőber. A 18. percben Gunther szöglete után Pákai centikkel fejelt a léc fölé. Félóra elteltével ismét Grőber bizonyíthatta jó formáját, Nagy elől kivetődve szedte fel a labdát.

A gólnélküliség miatt többen is türelmetlenek voltak a nézőtéren, de ők voltak kevesebben.

Az újrakezdés után Mihalecz elől Baranyai vágta ki a játékszert. Az 55. percben Imre szerzett labdát a 16-oson belül, lövésébe ismét Baranyai vetődött bele. Fokozatosan átvette a játék irányítását a hazai alakulat.

A 72. percben bal oldali akciónál Szabó tálalt Gunther elé, aki az alapvonalról Subicz fejére ívelt, aki a kapuba bólintott, 1:0.

A 76. percben a kapuski-rúgást Csörnyei csúsztatta Mihalecz elé, aki bevezette a labdát a 16-oson belülre és onnan lőtt a kiinduló Baranyai mellett a hálóba, 2:0. Szinte állandóan a vendégek térfelén folyt a játék. A 77. percben Imre alig tévesztette el a célterületet.

A 86. percben Szöllőskei remekül húzott el a bal oldalon, beadását Kovács kapásból lőtte a kapuba, 3:0.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, mindkét csapat két-két nagy helyzetet hagyott ki. Szünet után a jobb erőben lévő ajkaiak fokozatosan fel-őrölték a vendégek ellenállását és remek támadások után szerzett gólokkal magabiztosan nyertek.

Artner Tamás: - Türelemjátékban, szervezett csapat ellen az utolsó húsz percben jól és kombinatívan fociztunk, minden dicséretet megérdemelnek játékosaim.

Nagy Tamás: - Csapatom sokat tett a jó eredményért, a végjátékban megmutatkozott a két csapat közötti minőségbeli különbség.

Kaposvölgye-Pápa 0:3 (0:1)

Nagyberki, 300 néző. V.: Vad (Kovács, Kepe). 

Kaposvölgye: Deli - Szabó Sz., Fodor, Vaskó, Juhász - Godslove, Szűcs I., Kalmár, Kardos - Ato, Ibusza. Edző: Horváth Lajos. 

Lombard: Szűcs II. - Nagy S., Tóth, Farkas, Rajnay - Varga, Gyömbér, Bárányos, Heffler - Alex, Bali. Edző: Véber György.

Csere: Alex helyett Szabó Zs. a 46., Kalmár helyett Nagy T. a 66., Ibusza helyett Tarics a 74., Szűcs I. helyett Ottk a 78., Bárányos helyett Venczel a 80., Heffler helyett Sarur a 83. percben.

Gólszerzők: Farkas (11-esből) a 20., Bali a 65., a 85. percben.

Sárga lap: Heffler a 16., Bárányos a 40., Ibusza a 65., Juhász a 66. percben.

A kezdést követőn a hagyományoknak megfelelően a Lombard azonnal letámadta ellenfelét. Rendkívül nagy iram jellemezte a játékot, mert a hazaiak is hatalmas lendülettel küzdöttek.

A 19. percben Alex visszahúzta az alapvonalnál a labdát, Juhász buktatta. A 20. percben Farkas a hálóba vágta a büntetőt, 0:1.

Nem változott a játék képe, de a kaposvölgyiek kontrái is veszélyesek voltak, ezért Szűcs Lajos is bemutathatta kimagasló képességeit.

Szünet után ismét a pápaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, mégis az 55. percben Ato óriási helyzetben Szűcs kapuja mellé durrantott. Ez jelt adott a vendégek számára, akik igyekeztek bebiztosítani a sikert.

A 65. percben Varga ívelte középre a szögletet, Bali felhőfejessel növelte az előnyt, 0:2. Ettől kezdve magabiztosan tartotta a labdát a Pápa. A 85. percben Venczel labdaszerzése után Bali kilépett és Deli mellett a hálóba lőtt, 0:3.

Egyértelmű vendégsiker a feltűnően nagy erőket mozgósító hazaiak ellen.

Horváth Lajos: - Gratulálok ellenfelünknek.

Véber György: - A legmesszebbmenőkig gratulálok csapatomnak, vérprofi módon oldották meg a feladatot. Ettől kezdve ki-ki meccs következik a Péccsel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!