Foci

2014.08.22. 16:35

Az NB III-as csapatok idegenben lépnek pályára

Balatonfüred, Veszprém - A harmadik ligás labdarúgó bajnokság nyugati csoportjában mindkét Veszprém megyei alakulat idegenben lép pályára.

Novothny Ottó

A fürediek az első körben győztek otthonukban, ennek ellenére a hétvégén nem ők az esélyesek.

- Minden tekintetben felülmúltuk ellenfelünket a hazai meccsen - kezdte Pető Tamás a BFC mestere. - Ez remek rajt volt, de ezt is megsokszorozhatjuk, ha a hétvégén a Budaörs otthonában is megszerezzük a három pontot. Riválisunk erős csapat, tele NB II-es szintű játékosokkal, de ez így volt tavaly is, amikor idegenben legyőztük őket 2:1 arányban. Én szeretem az ilyen mérkőzéseket, mert ezek az igazi kihívások. Sajnos Sipos Benjámin megsérült, pedig először játszhatott volna kezdőként. Tavaly is a vendéglátó volt a favorit, senki nem várta tőlünk a sikert. Ez most is így van, bízom benne, hogy megint meglephetünk mindenkit.

A fürediek (fehérben) idegenben is gyarapítanák pontjaikat (Fotó: Stiger Ádám)

A Veszprém FC a Csepel ellen az utolsó pillanatban kapott góllal ikszelt.

- Addig tartott a keserűség, amíg a hétfői edzés el nem kezdődött - mondta Simon Attila a VFC szakvezetője. - Nem tudjuk pontosan, hogy az újonc Sárvár milyen játékerőt képvisel, pedig megnéztem a hétközi kupameccsüket, kimondottan fáradtan mozogtak. A Győr elleni bajnokijuk sem mérvadó, hiszen az ETO II erejét az adja, hogy kiket kapnak az első csapattól. A mi szintünkön azt gondolom, hogy kevesebb hibalehetőséget hordoz magában, ha állandó játékot gyakorolunk be. Itt nincs igazán lehetőség arra, hogy alkalmazkodjunk az ellenfél játékrendjéhez. Mindettől függetlenül az újonc otthonában természetesen győzelemre fogunk játszani, ez lehet az egyetlen célunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!