Foci

2015.04.11. 16:53

Felvidéki focicsapatok látogattak Pápára

Pápa - A határokon átívelő sportbarátság jegyében teremlabdarúgó-tornát rendezett a Pápai Egyesített Labdarúgó Club (PELC) a városi sportcsarnokban.

Haraszti Gábor

A PELC igyekszik nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy fiataljaik minél több sportbaráti kapcsolatra tehessenek szert, fokozottan igaz ez a határon túl élő magyarsággal. Ennek a törekvésnek az egyik állomása volt egy téli alkalom, amikor a pápaiak a felvidéki meghívásnak eleget téve Nádszeg településen játszottak barátságos mérkőzéseket. A kiválóan működő kapcsolat következő lépcsőfoka egy tavaszi pápai teremlabdarúgó-torna volt, ahol két korcsoportban hat csapat részvételével rendeztek focibajnokságot.

A pápai és a felvidéki fiatalok teremlabdarúgó-tornán mérkőztek meg egymással a határokon átívelő sportbarátság jegyében

A házigazdák mellett Nádszeg két-két, Nagyabony és Pódafa egy-egy alakulattal vett részt a küzdelmekben, az U-11-es és az U-15-ös korosztály két csoportban körmérkőzéseket játszott. A PELC jó házigazdának bizonyult, hiszen mindkét csoportban a harmadik helyet szerezte meg hozzá kell tenni, mindkét együttes tartalékos összeállításban, sokszor két-három évvel idősebbek ellen játszott, a többségnek ugyanis az utánpótlás-bajnokságban kellett helytállnia. Tamási György, aki novemberben látta vendégül a pápai delegációt, úgy fogalmazott, nagy boldogsággal tölti el, hogy ilyen kiváló kapcsolat alakult ki a felek között. Mint mondta, nagy örömmel látogattak el ismét Pápára, a vendéglátás és az itteni körülmények minden igényt kielégítenek, és azon lesznek, hogy elvigyék Pápa jó hírnevét a Csallóközbe.

Tóth Péter, a PELC ügyvezető igazgatója megkeresésünkre elmondta: szeretnék, hogy hosszú távú legyen az együttműködés a felvidékiekkel. Sőt, kiválasztó tornákat is igyekeznek szervezni, hogy a legtehetségesebbeket Pápán beiskolázzák és a klub felsőbb korosztályaihoz irányítsák. Az eredményhirdetést követően a felvidéki csapatok ajándékkal lepték meg a PELC-es gyerekeket és edzőiket. Az U-11-esek mezőnyében Pódafa végzett az élen. Az U-15-ösök között Nádszeg bizonyult a legjobbnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!