Foci

2014.04.12. 17:50

Bravúros pápai pontszerzés - Kétszer is vezetett Fehérváron a Lombard

Értékes pontot szerzett a Videoton stadionjában a Lombard Pápa első ligás labdarúgócsapata szombaton délután az NB I 24. fordulójában.

Polgár Tibor

Videoton-Lombard Pápa 2:2 (0:1)

Székesfehérvár, Sóstói Stadion, 2000 néző. Vezette: Németh Ádám (Medovarszki, Buzás).

Videoton: Calatayud – Szolnoki, Caneira, Vinícius, Stopira – Álvarez, Sándor, Haraszti, V. Gomes, Oliveira – Nikolics. Vezetőedző: José Gomes.

Lombard Pápa: Szűcs – Csizmadia, Struhár, Présinger, Németh M. – Kulcsár, Tóth G., Sekour, Nagy T., Arsic – Maric. Vezetőedző: Tóth Bálint.

Csere: Szolnoki helyett Zé Luís a 39., Caneira helyett Nildo a 46., Haraszti helyett Paraiba a 77., illetve Kulcsár helyett Nagy S. a 70., Tóth G. helyett Tajthy a 75., és Maric helyett Király a 88. percben.

Gólszerző: Zé Luís az 53., Álvarez a 62., illetve Arsic a 10., és Maric az 58. percben. Sárga lap: Oliveira a 42. és a 94., Zé Luís a 85., Paraiba a 92., illetve Kulcsár az 56., Tajthy a 80., valamint Présinger a 85. percben. Kiállítva: Oliveira a 94. percben.

Az utóbbi időben meglehetősen rossz formában lévő hazaiak a kezdő sípszó után egyből támadólag léptek fel a bakonyaljaiakkal szemben, és már az első percben lehetőségük nyílt a gólszerzésre: Szolnoki ugratta ki Nikolicsot, a magyar válogatott csatár pedig Csizmadia szorításában az ötös jobb sarka elől kapura tűzte a labdát, Szűcs szépen védett. Néhány minutummal később egy bal oldali beadás után Haraszti 10 méterről, nagy helyzetből mellé lőtt. A 10. percben mintaszerű támadást vezetett a Lombard, melynek során Sekour remek labdával futtatta a bal oldalon Németh Milánt, akinek tökéletes centerezését követően Arsic néhány méterről a kapuba passzolta a labdát, 0-1.

A folytatásban leginkább távoli lövésekkel próbálkoztak a szembenálló felek. A Videoton nem tudott mit kezdeni a pápaiak fegyelmezett védekezésével, így egygólos Lombard-előnnyel vonultak szünetre a játékosok. A második játékrész elejét újfent megnyomták a fehérváriak, aminek egyenlítés lett az eredménye. Az 53. percben Zé Luís szöglet utáni ollózását Sekour blokkolta, azonban a visszapattanó ismét a Vidi-támadóé lett, aki a földről felpattanva, előrevetődve a hálóba fejelt, 1-1. Nem sokkal később Csizmadia 25 méteres szabadrúgását nagy bravúrral szögletre mentette Calatayud. A sarokrúgást Kulcsár végezte el a bal oldalról, majd Maric a rövidről, öt méterről szép mozdulattal a hosszúba csúsztatott az 58. percben, 1-2. A 62. minutumban Zé Luis ziccerbe hozta Álvarezt, az amerikai-salvadori kettős állampolgárságú légiós pedig az ötös bal sarka elől a léc alá bombázott, 2-2. A gyors gólváltással mintha ellőtték volna puskaporaikat a csapatok, komoly helyzet egyik kapu előtt sem adódott az egyébként igencsak élvezetessé váló mérkőzésen. Érezhetően mindkét együttes győzelemre játszott, a Videoton próbált dominálni, de az olykor bátran meginduló vendégek sem mondtak le a gólszerzésről. A meccs slusszpoénja a Lombard Pápáé lehetett volna: a 89. percben Sekour 17 méterről, tiszta helyzetből kemény lövést eresztett meg Calatayud kapujára, ám a spanyol hálóőr nagyot védett. A hosszabbítás perceiben Oliveira még összeszedte a második sárga lapját is, de az eredmény már nem változott, Tóth Bálint legénysége bravúros döntetlent ért el a sokáig a bajnoki címre is esélyesnek tartott Videoton otthonában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!