Foci

2014.04.18. 14:40

FC Ajka: vissza kell vágni

Az NB II-es labdarúgó-bajnokságban az FC Ajka nagyszerűen teljesített az elmúlt hétvégén: a bajnoki címre hajtó siófokiakat győzték le magabiztosan.

Novothny Ottó

A mérkőzésen szinte minden úgy történt, ahogy azt Jákli Péter vezetőedző és csapata elképzelte. A Balaton-partiaknak egyenlő létszámnál sem volt esélyük előnyt szerezni, akkor is a hazaiak teljesítettek jobban.

- Sokadszor derült ki, hogy a motiváció, az akarati tényező milyen fontos - kezdte az ajkaiak mestere. - A játéktudásban közel egyforma csapatok között az említett tényezők alapján elbillenhet a mérleg nyelve az egyik vagy a másik oldalra. Őszintén bízom benne, hogy a Kisvárda ellen is megőrizzük ezt a mentalitást.

- Különösen az őszi párharc eredményének ismeretében.

- Így igaz, bőségesen van miért törlesztenünk. Akkor két remek sikert követően hazai pályán 5:2-re kaptunk ki, ellenfelünk lekontrázott bennünket. Minden bizonnyal most is erre készülnek: a sok létszámú védekezésből igyekeznek gyors támadásokkal szétzilálni bennünket. Természetesen mi úgy készültünk, hogy meg tudjuk akadályozni a céljuk elérését.

 

Az FC Ajka szakmai stábja is azért dolgozik, hogy a csapat megszerezze a pontokat Kisvárdán (Fotó: Zwicker Tamás)

- Kényszerűségből is változtatnia kell a csapaton.

- Mogyorósi és Gunther kisárgultak, viszont Pákai már edzett a héten, rá ismét számíthatok. Ettől függetlenül is úgy terveztem, hogy más összeállításban lépünk pályára, mint tettük azt a Siófok ellen.

- Már eddig is bőségesen túlteljesítették az eredeti célokat.

- A hivatalos terveknél mi az öltözőben, magunk között mindig is többre vágytunk. Például nyilvánvaló, hogy most már az első hatban szeretnénk zárni, ami óriási bravúr lenne. Persze akkor sem dől össze a világ, ha lejjebb csúszunk, de a fiúkkal együtt helyezésben a kisebb számokat szeretjük. Ennek érdekében Kisvárdán is igyekszünk megszerezni mindhárom pontot.

 

A szerepléstől is függ a hangulata

Megkérdeztem Jákli Pétert, hogy mennyire tetszik neki az új szerepkör, az, hogy segítőből az FC Ajka vezetőedzője lett (egyébként nem először). Az összes ezzel járó felelősséggel, döntéssel, feszültséggel. Nevetve válaszolta, hogy amikor kikap a csapat, akkor kicsit elgondolkodik rajta, hogy jól döntött-e. Amikor viszont nyer, mint legutóbb a Siófok ellen, akkor remekül érzi magát, és örül, hogy együtt dolgozhat a fiúkkal.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!